Grupa F : Hamburg a predat o lecție d efotbal celor de la Aston Villa


Intră acum și în grupul de

Ajax a fost ținută în șah, scor 2-2, de Slavia Praga, într-un meci fără miză, dar interesant, disputat la Amsterdam. Formația din Cehia era condamnată să termine pe ultimul loc în grupa F, însă a reușit să spună adio Cupei UEFA cu capul sus. Puțini sunt cei care le-ar fi dat cehilor vreo șansă la Amsterdam, în special după ce Jan Vertonghen a deschis scorul pentru gazde încă din minutul patru, trimițând cu capul un corner executat de Miralem Suljemani.

Totuși, Slavia a egalat după nici zece minute, când Jaroslav Cerny a transformat în gol o pasă exactă a lui Matej Krajcik de pe partea dreaptă. Oaspeții au completat apoi o răsturnare remarcabilă de situație, cu patru minute înainte de pauză, când Krajcik l-a servit pe Marek Jarolim.
Părea că este suficient ca Slavia să obțină cele trei puncte, însă Luis Suarez a avut un alt punct de vedere și a înscris din penalty în ultimul minut de joc pentru a împărți punctele. Ajax merge mai departe de pe locul doi al grupei, ceea ce înseamnă că va întâlni în 16-imi o formație care vine de pe locul trei din grupele Ligii Campionilor, în timp ce aventura Slaviei în Europa se încheie și în acest an.

În celălalt meci al grupei, Aston Villa s-a împiedicat în deplasarea de la Hamburg, unde a fost învinsă cu scorul de 1-3. Rezultatul a contat însă prea puțin pentru formația lui Martin O`Neill, care era deja calificată, alături de gruparea din Bundesliga, în 16-imile competiției. Elevii lui Martin Jol merg în primăvara europeană din postura de învingători ai grupei F și vor avea parte de un adversar mai accesibil la tragerea la sorți, în timp ce Villa va juca împotriva unei formații de top.
 
Clasament
1        Hamburg       9p
2        Ajax            7p
3        Aston Villa     6p
4        Zilina            4p
5        Slavia           2p
 

 


Intră acum și în grupul de