A indus poliția în eroare pentru a distrage atenția de la țigările netimbrate din mașină


Intră acum și în grupul de

Un sucevean ce avea o încărcătură de țigări de contrabandă , a încercat să inducă poliția în eroare. Potrivit IPJ Suceava, miercuri, Serviciul 112 a fost sesizat de S. GHEORGHE, de 28 ani din  municipiul Suceava, despre faptul că lucrătorii Postului de Poliție Dărmănești l-ar fi oprit în trafic și i-ar fi reținut documentele fără motiv. La fața locului s-a deplasat urgent o echipă operativă cadrul Biroului Poliției Rurale, care a stabilit că în jurul orelor 17.00, lucrătorii Postului de Poliție Dărmănești au fost sesizați telefonic de lucrătorii Postului de Poliție Grănicești despre faptul că un autoturism marca VW Touran se deplasează pe ruta Grănicești – Suceava și transportă țigări de proveniență străină netimbrate, solicitând în același timp oprirea acestuia în trafic.

Lucrătorii Postului de Poliție Dărmănești, au organizat un punct de control pe DN 85 la intersecția cu DJ 209 D, astfel, în jurul orelor 17.10, au depistat în trafic autoturismul respectiv și întrucât nu a oprit, s-a procedat la urmărirea acestuia cu semnale sonore și luminoase. Cu toate acestea, conducătorul autoturismului în cauză și-a continuat drumul fără să oprească, virând pe DJ 209 D spre comuna Todirești, și în cele din urmă oprind autoturismul înainte de trecerea la nivel cu calea ferată din comuna Dărmănești.
Potrivit IPJ Suceava, polițiștii i-au solicitat șoferului să prezinte actele de identitate, permisul de conducere cât și documentele autoturismului, acesta conformându-se, însă fără să coboare din autoturism, iar în momentul în care i s-a solicitat să deschidă portbagajul acesta a demarat, documentele personale rămânând la polițiști. Întrucât autoturismul nu a putut fi oprit în trafic, agenții de poliție au revenit la post, iar la scurt timp a venit și șoferul care a solicitat restituirea documentelor și în scop de intimidare a sunat la 112, unde a sesizat că lucrătorii postului refuză să-i restituie documentele.

În urma verificărilor efectuate, echipa operativă a constatat că S. Gheorghe a apelat nejustificat Serviciul 112, fapt pentru care acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei, iar pentru faptul că nu a oprit la semnalele agenților de poliție și că s-a sustras activității de control rutier, împotriva acestuia s-a luat măsura sancționării contravenționale cu suma de 270 lei cât și reținerea permisului de conducere.
 


Intră acum și în grupul de