Dezastrul de pe strada Cernăuți va continua cel puțin încă doi ani


Intră acum și în grupul de

Conducerea primăriei Suceava a anunțat joi că va finanța refacerea în totalitate a străzii Cernăuți, care face parte din drumul european E 85 și face legătura spre granița cu Ucraina. Această stradă este închisă de peste zece ani, după ce a fost grav afectată de alunecarea versantului de nord est al municipiului, traficul rutier de pe această porțiune de drum fiind deviat prin zona industrială a municipiului.

Primarul Ion Lungu, a declarat într-o conferință de presă, că licitația pentru stabilirea firmei ce va executa lucrarea a fost stabilită pentru data de 28 ianuarie 2009. El a menționat că lucrarea este complexă și prevede refacerea în totalitate a străzii pe o lungime de doi kilometri, inclusiv a fundației de rezistență, dar și executarea rețelelor de apă și canal.

Edilul-șef a mai arătat că valoarea lucrărilor, care se vor derula pe perioada a 14 luni, se ridică la aproximativ 3,5 milioane de euro, din care trei milioane de euro vor fi asigurați din obligațiuni municipale, iar restul din bugetul propriu. „Este o investiție așteptată atât de locuitorii din zonă, dar în special pentru fluidizarea traficului în municipiu”, a spus Lungu.


Intră acum și în grupul de