Ambasadorul Coreei de Sud, în vizită la Suceava


Intră acum și în grupul de

Ambasadorul Coreei de Sud în România, Excelența Sa Choi Ihl Song, aflat joi în vizită în județul Suceava, s-a întrunit cu administratorul public al județului Suceava, Petru Luhan, și cu primarul orașului Gura Humorului, Marius Ursaciuc. În urma discuțiilor purtate cu oficialii Consiliului Județean Suceava, Excelența Sa Choi Ihl Song, a declarat că produsele bio și turismul sucevean ar putea constitui două puncte de atracție pentru investitorii din țara sa, cărora le va recomanda să promoveze mai mult oferta turistică a județului nostru.

„Am fost impresionat de mănăstirile din județul dumneavoastră și de peisajul deosebit pe care îl aveți. Și din acest motiv voi recomada ca turiștii coreeni să nu se rezume doar la București, sau la castelul Bran, ci să vină și în județul dumneavoastră. În același timp, consider că există șanse mari ca firme din Coreea de Sud să vină în județul Suceava pentru a investi în dezvoltarea producției bio, cu atât mai mult, cu cât această zonă prezintă oportunități pentru astfel de afaceri”, a spus ambasadorul Coreei de Sud.

La rândul său, administratorul public al județului Suceava, Petru Luhan, a declarat că în discuțiile purtate cu Excelența Sa Choi Ihl Song, acesta din urmă a arătat că pe lângă turism, mai multe companii din Coreea de Sud doresc să investească în domeniul infrastructurii. „Vom oferi tot sprijinul celor care doresc să obțină informații și să investească în județul Suceava. Asta în condițiile în care investitorii din Coreea de Sud intenționează să intre pe piața Europei de vest, iar țări precum România ar putea să reprezinte un punct de plecare în viitoarele afaceri din această zonă”, a spus Petru Luhan.

Atât ambasadorul Coreei de Sud, cât și administratorul public al județului Suceava au ținut să precizeze că relațiile de colaborare dintre județul Suceava și Coreea de Sud se vor îmbunătăți după încheierea protocolului de colaborare între autoritățile sucevene și cele din regiunea Jeollabuk.

 


Intră acum și în grupul de