Procuror sucevean, candidat pentru o funcție de execuție în noua Secție pentru investigarea infracţiunilor comise de magistraţi

Procurorul sucevean Sorin Eugen Iaşinovschi candidează pentru o funcție de execuție în cadrul noii structuri înființate, Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului General.

Potrivit anunțului făcut joi de Consiliul Superior al Magistraturii, procurorii care doresc să ocupe posturi de execuție, dar și de procuror șef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie vor susține vineri interviul la sediul CSM.

Sorin Eugen Iașinovschi este procuror cu grad corespunzător Parchetului de pe Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie și activează în prezent în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Iaşinovschi a fost în perioada 1995-2003 procuror la Parchetul Judecătoriei Vatra Dornei, în perioada 2003-2006 procuror criminalist la Parchetul Tribunalului Suceava, între 2006 şi 2009 procuror DIICOT-Serviciul Teritorial Suceava, între 2010 şi 2014, prim procuror al Parchetului Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, iar între 2014 și 2017 la Parchetul Tribunalului Suceava.

Guvernul a adoptat recent o Ordonanţă de Urgenţă pentru operaţionalizarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor comise de magistraţi, care va fi înfiinţată ca urmare a modificării Legii privind organizarea judiciară.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat în 11 octombrie desfiinţarea Serviciului de combatere a corupţiei din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), atribuţiile serviciului urmând să fie preluate de Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, înfiinţată în Ministerul Public şi care ar urma să devină operaţională la sfârşitul lunii octombrie. (N.B.)