PSD încearcă să racoleze parlamentari, chiar din ALDE, pentru a-și asigura majoritatea parlamentară. Unul dintre cei vizați ar fi senatorul ALDE de Suceava Ilie Niță-surse


Intră acum și în grupul de

PSD încearcă să racoleze mai mulți parlamentari, inclusiv de la ALDE, unul dintre cei vizați fiind senatorul ALDE de Suceava, Ilie Niță, au declarat pentru News Bucovina surse politice convergente.

Potrivit surselor citate, în eventualitatea în care ALDE va părăsi coaliția de guvernare, PSD își pregătește terenul pentru ca mai mulți parlamentari ALDE să se înscrie în PSD, astfel încât să nu fie pierdută majoritatea în Parlament.

O asemenea acțiune a PSD nu ar rămâne fără răspuns din partea ALDE care va încerca să preia parlamentari social-democrați.

Momentul în care există posibilitatea ruperii actualei coaliții de guvernare ar putea fi după ședința CEX a PSD de săptămâna viitoare când se așteaptă ca PSD să decidă adoptarea unei ordonanțe de urgență privind amnistia și grațierea, iar ministrul Justiției Tudorel Toader să se opună, situație în care va fi remaniat, iar liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, să anunțe ieșirea de la guvernare.

Unul dintre parlamentarii vizați ar fi senatorul ALDE de Suceava, Ilie Niță, au spus sursele care menționează că s-au făcut tatonări în privința mai multor parlamentari ALDE.

Zvonurile prinvind plecarea lui Niță spre PSD circulă de mai mult timp în zona politică suceveană și au fost amplificate de plecarea lui Ilie Niță împreună cu liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, într-o excursie peste hotare.

Contactat de News Bucovina, senatorul Ilie Niță a spus că nu intenționează să rupă echipa pe care o face de opt ani cu liderul ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băișanu.

„De opt ani noi suntem o echipă unită și am avut multe realizări împreună”, a spus Niță.

El nu a spus dacă a fost contactat dinspre PSD pentru o eventuală înscriere în acest partid, dar a reafirmat că face echipă împreună cu Băișanu.

Niță a mai spus că zvonurile nu au o bază reală și că faptul că se află împreună cu Ioan Stan într-o excursie nu este un motiv care să determine o eventuală înscriere a sa în PSD.

„Eu am participat la diverse evenimente la care erau lideri ai PSD sau ai PNL, dar nu s-a pus problema să părăsesc ALDE”, a menționat senatorul Ilie Niță.

Președintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, a declarat că nu crede că Ilie Niță ar putea părăsi ALDE în favoarea PSD.

„Există diverse zvonuri, dar eu nu cred că Ilie Niță ar părăsi ALDE”, a spus liderul organizației sucevene.

De menționat este că Ilie Niță este vicelider al grupului ALDE din senat și vicepreședinte al Comisiei  pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale.

El a fost până în septembrie 2018 președinte al Comisiei pentru dezvoltare regională, administrarea activelor statului și privatizare. (N.B.)


Intră acum și în grupul de