La noul sediu al Spitalului Municipal Fălticeni vor trebui construite și scări de evacuare. Managerul Vlad Morariu:Proiectul inițial nu prevedea acest aspect care a fost introdus în legislație în 2016. Procedura de achiziție e în derulare


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului municipal Fălticeni, medicul Vlad Alexandru Morariu, a declarat, joi, că procedura de achiziţie a lucrărilor pentru construcţia scărilor de evacuare la noul sediu al spitalului se află în curs de derulare.

El a spus că unitatea spitalicească a lansat pe SEAP procedura de achiziţie a lucrărilor pentru construcţia scărilor de evacuare la noua clădire a spitalului, care au fost impuse de ISU Suceava prin avizul de securitate la incendiu.

Morariu a explicat că pe fondul expirării autorizaţiei de construcţie în anul 2016, reînnoirea acesteia a necesitat obţinerea unor noi avize,  inclusiv de la ISU, adăugând că legislaţia în domeniu a suferit unele modificări după tragedia de la Colectiv, astfel că este necesară construcţia unor scări de evacuare, care nu au fost prevăzute în proiectul iniţial, pentru a se putea obţine avizul de securitate la incendiu.

Medicul Vlad Alexandru Morariu a precizat că pentru realizarea acestei investiţii este alocată deja jumătate din suma necesară, existând promisiunea că restul fondurilor vor fi repartizate până la finalizarea procedurii de achiziţie şi semnarea contractului cu firma care va fi desemnată să efectueze lucrările de construcţie.

Managerul Spitalului municipal Fălticeni a mai spus că până în prezent sunt patru oferte depuse în cadrul procedurii de licitaţie.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de