Preparate tradiționale și muzică populară, la Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina”, în week-end, la Iulius Mall Suceava


Intră acum și în grupul de

În acest sfârșit de săptămână, sucevenii și nu numai sunt invitați la Iulius Mall Suceava, unde se vor bucura de bunătăți tradiționale, produse din recolta acestui an și multă distracție, la Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina”. Tot în week-end, copiii pot participa la ateliere de creație, iar pasionații de obiecte handmade, la un târg tematic.

De vineri până duminică, 19 – 21 octombrie 2018, în parcarea Iulius Mall Suceava se reinstalează Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina”. Pofticioșii se vor delecta cu produse tradiționale, proaspete, direct de la producător, care să le îmbogățească proviziile din cămară, dar și cu bunătăți ce pot fi savurate la târg. Expozanții se vor întrece în preparate din carne realizate după rețete strămoșești, sortimente variate de produse lactate, specialități de panificaţie şi patiserie, bere de casă, must, sucuri naturale, fructe de sezon, miere de albine şi produse apicole, legume, murături și multe altele. Gurmanzii pasionați de bucătăria românească vor putea gusta preparate delicioase, gătite la ceaun sau la grătar, însă vizitatorii vor avea ocazia de a descoperi și gastronomia etniilor din Bucovina. Pe lângă produsele tradiționale și specialitățile culinare, vizitatorii vor fi încântați cu spectacole susținute de interpreți și formații folclorice. Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” este organizat de Asociaţia Produs în Bucovina, Asociația Centrul Cultural Bucovina, Consiliul Judeţean Suceava și Primăria Suceava, în parteneriat cu Muzeul Bucovinei, Direcția Silvică Suceava și Iulius Mall.

 

În aceeași perioadă, la parterul Iulius Mall va avea loc Târgul Handmade. Bijuterii, accesorii și decorațiuni lucrate manual sunt prezentate celor care apreciază obiectele unicat. Podoabe felurite din pietre prețioase și semiprețioase, piele, fimo sau în stil steampunk, papioane, articole vestimentare, genți, pălării, eșarfe, tablouri, cutii de bijuterii, ornamente și chiar cosmetice naturale vor putea fi admirate și cumpărate de la artizanii locali.

 

Și în această sâmbătă, prichindeii sunt invitați la noi sesiuni ale atelierelor de creație. De la orele 14.00 și 15.00, în zona magazinelor pentru copii, specialiștii Creativ & Deco îi vor învăța pe cei mici cum să realizeze tablouri animate 3D. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, iar înscrierile se pot face în ziua desfășurării atelierelor, la Centrul Info. Toate materialele necesare vor fi asigurate de Iulius Mall Suceava și, la final, micuții își vor putea decora camera cu propriile creații.


Intră acum și în grupul de