150.000 de euro, încasările Direcției Silvice Suceava din activitatea de vânătoare, în 2008


Intră acum și în grupul de

Șeful Direcției Silvice Suceava a declarat luni, că unitatea pe care o conduce a încasat în acest an, din activitatea de vânătoare, suma de 150.000, arâtând însă că unii vânători străini renunță să mai vină în județul Suceava din cauza infrastructurii de transport. Solovăstru a spus într-o conferință de presă că în ceea ce privește activitatea de vânătoare, DS Suceava s-a înscris în 2008 pe aceeași linie, de a atrage vânători străini. El a arătat că s-a rămas cu jumătate din cotă nerecoltată la cerbi din cauză că s-a modificat cota stabilită la începutul sezonului.

Directorul DS Suceava a precizat că în cursul anului 2008 în fondurile de vânătoare ale unității s-au recoltat 17 cerbi pentru trofeu, 35 de mistreți, cinci urși, din care patru în primăvară și 47 de căpriori, încasările din activitatea de vânătoare fiind circa 150.000 de euro.  El a spus că, din păcate, județul Suceava nu se poate compara cu județele din vestul țării unde vânătorii, majoritatea din Germania sau Austria preferă să meargă pentru că este mai ușor de ajuns, în timp ce dintre vânătorii care vor să vâneze în Suceava au de parcurs un drum mai lung și că unii renunță din cauza infrastructurii.

Solovăstru a arătat că criza financiară se simte și în acest domeniu, exemplificând cu situația privind vânătoarea de urși, unde în urmă cu un an, la DS Suceava erau 12 solicitări, iar anul acesta una singură. În ceea ce privește activitatea de silvo turism, directorul DS Suceava a spus că de sărbători cererea este foarte mare, cabanele silvice fiind totodată solicitate la sfârșit de săptămână. El a mai anunțat că anul viitor vor fi finalizate lucrările de amenajare la încă o cabană de vânătoare, de la Valea Putnei.
 


Intră acum și în grupul de