Focar de meningită acută virală la Grădinița nr. 9 din Burdujeni. DSP Suceava propune închiderea temporară a unității școlare pentru realizarea dezinfecției


Intră acum și în grupul de

Un focar de meningită acută virală evoluează în prezent la Grădinița cu Program Prelungit nr. 9 din cartierul suceveana Burdujeni, a anunțat, marți, directorul executiv al DSP Suceava, Cătălina Zorescu.

 

Ea a menționat că până în prezent sunt înregistrate trei cazuri de îmbolnăvire la copii cu vârsta de 5 ani din cadrul grupelor mari A și D.

„Copiii sunt internați la Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Suceava și se află sub tratament”, a declarat Zorescu.

Ea a anunțat că ținând cont de potențialul mare de contagiozitate al acestei afecțiuni, gradul mare de aglomerație al acestei unități de învățământ, dar și din cauză că aprovizionarea cu substanțe dezinfectante este deficitară, a propus Inspectoratului Școlar Judetean Suceava emiterea unei decizii de închidere temporară a unității de învățământ începand cu data de 24 octombrie 2018, pe perioada necesară efectuării operațiunilor de dezinfecție a întregii unități preșcolare.

„Dezinfecția va fi făcută cu firme specializate, cu substanțe eficiente și autorizate de Ministerul Sănătății, sub supravegherea personalului medical din unitate”, a precizat Zorescu.

Ea  a mai arătat că a solicitat să fie informați toți părinții despre situația existentă și despre necesitatea prezentării copiilor lor la medic în cazul apariției unor simptome de boală.

DSP Suceava va reveni cu informații în acest caz în funcție de evoluția situației epidemiologice.(L.B.)


Intră acum și în grupul de