Mircea Sandu: „Piți nu poate antrena naționala din pușcărie“


Intră acum și în grupul de

Mircea Sandu, președintele FRF, își face griji dacă selecționerul va ajunge după gratii. Comitetul Executiv al FRF, întrunit în ultima ședință pe acest an, a încadrat scandalul-monstru declanșat de apariția stenogramelor în cazul „Valiza“ la secțiunea „Diverse“. Mircea Sandu, președintele FRF, a explicat ceea ce se știa deja: comisiile federale vor rejudeca acest caz numai după ce se va pronunța instanța.
„Nașul“ a încercat să mimeze combativitatea anunțând că va solicita DNA să pună la dispoziția federației stenogramele pe care presa le „toacă“ de câteva zile.

Cazul „Valiza“ îi dă ceva bătăi de cap șefului FRF dacă instanța îl va condamna pe Victor Pițurcă, selecționerul urmând a fi judecat pentru infracțiunea de favorizare a infractorului. „Asta e în afara contractului său cu FRF… El s-a dus la solicitarea unui prieten, neștiind că din punctul de vedere al legislației încalcă nu știu ce lege. (!!!) Mă duc să constat că unul vrea să vândă terenul, iar altul să dea banii. Facem din țânțar armăsar cu o asemenea semnătură, dar e dreptul Parchetului. Pițurcă este major, e vaccinat, are bani de avocat… Astea sunt chichițe avocățești. Dacă îl bagă în pușcărie, e clar că nu mai poate pregăti echipa națională“, a spus Sandu. Chestionat dacă FRF poate ține un selecționer cu cazier în funcție, „Nașul“ a ridicat din umeri, susținând că regulamentele nu prevăd nimic.

Mircea Sandu a susținut că nu se va lua nicio decizie până când instanța nu se va pronunța, dar n-a ezitat să se antepronunțe, spunând că nu e vorba de dare de mită.

„Așteptăm verdictul instanțelor și apoi vom putea interveni. Această premiere eu nu o apreciez ca o dare de mită, dar nu este permisă de regulament. Vom vedea ce se va întâmpla în instanțe. Eu sper să se ia măsuri drastice. Comisiile au toate prerogativele și regulamentul disciplinar în mână“, a declarat Sandu.
 


Intră acum și în grupul de