Flutur anunță că pe aeroportul Suceava va veni cel puțin încă un operator aerian cu cel puțin o nouă destinație externă. Aeroportul Suceava a felicitat pasagerul 300.000 din acest an


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, că anul viitor va opera curse aeriene de pe Aeroportul Suceava minim încă o companie aviatică și că aceasta va opera cel puțin încă o destinație externă.

 

„De anul viitor va veni cu certitudine minim încă un operator aerian și cu certitudine minim o destinație externă vom avea de anul viitor”, a spus Flutur.

El a menționat că destinația externă va fi una dintre cele mai solicitate în prezent, fără să facă precizări privind compania aeriană care va opera și nici care vor fi destinațiile vizate.

Flutur a mai spus că până la sfârșitul anului speră să fie desemnat constructorul pentru noul terminal al Aeroportului Suceava astfel încât în decurs de un an să fie finalizat și dat în folosință.

El a arătat că actuala variantă cu containere este una tranzitorie.

Aeroportul Suceava a felicitat, duminică,  28 octombrie 2018, pasagerul  cu numărul 300.000 din acest an care a fost înregistrat la cursa de Roma (Ciampino).

Pasagerul cu numărul 300.000 este Gelu Ilisei (45 ani) din comuna Cornu Luncii care lucrează în Italia în domeniul piscicol, este căsătorit, are un copil si călătorește des spre Roma de pe Aeroportul “Ștefan cel Mare” Suceava.

Cu acest  prilej conducerea Consiliului Județean Suceava si a Aeroportului “Ștefan cel Mare” Suceava i-a oferit o Diploma care să îi reamintească de acest moment, împreună cu un album cu imagini din municipiul Suceava și o traistă cu specific bucovinean.

Președintele Gheorghe Flutur a spus că va fi depășit traficul de pasageri prognozat pentru acest an, acela de 330.000 pasageri, și este încrezător că la sfârșitul anului se va înregistra un număr de pasageri procesați în jurul cifrei de 350.000, aceasta însemnând o creștere de circa 33% față de anul 2017 și de peste 6 ori față de 2016. (T.B.)

 


Intră acum și în grupul de