Staţia de Sterilizare transferată de la SJU Suceava ar putea intra în funcţiune săptămâna viitoare la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc. Peste două săptămâni va fi funcțională şi linia de chirurgie laparoscopică


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc, medicul Cătălin Săndulescu, a declarat pentru NewsBucovina că staţia de sterilizare transferată de la SJU Suceava ar putea intra în funcţiune în cursul săptămânii viitoare la spitalul câmpulungean.

El a spus că reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava ar urma să ajungă joi la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc pentru a preleva probe de la Staţia de Sterilizare, care a fost amplasată într-un spaţiu special amenajat, iar dacă rezultatele analizelor de laborator ale acestor probe sunt conforme şi spitalul primeşte avizul din partea autorităţilor sanitare, staţia ar urma să fie pusă în funcţiune în cursul săptămânii viitoare.

Medicul câmpulungean a subliniat importanţa existenţei unei staţii de sterilizare în spital, întrucât se va realiza o sterilizare centralizată, ceea ce va conduce la o creştere şi mai mare a siguranţei în privinţa acestui tip de activitate şi la o mai bună prevenire a infecţiilor asociate actului medical.

El a menţionat că spaţiul cu această destinaţie a fost amenajat fiind racordate şi utilităţile.

Reamintim că vechiul modul de sterilizare al SJU Suceava  a intrat în reparaţii capitale în anul 2012, garanţia lucrărilor fiind de opt ani şi a fost transferat în primăvara acestui an spitalului câmpulungean, actele şi documentaţia privind transferul staţiei de sterilizare fiind avizate şi aprobate de Consiliului Judeţean Suceava şi de Primăria Câmpulung Moldovenesc.

Managerul Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc a precizat că şi linia de chirurgie laparoscopică transferată tot de la SJU Suceava ar urma să fie pusă în funcţiune adăugând că în cursul acestei săptămâni sunt aşteptate să ajungă şi ultimele accesorii achiziţionate pentru a se putea începe peste aproximativ două săptămâni intervenţiile laparoscopice în spital.

De menţionat este că linia de chirurgie laparoscopică, aflată în stare bună de funcţionare, care a fost casată, a fost transferată de la SJU Suceava aceluiaşi spital, fiind întocmite şi aprobate documentele de transfer.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de