Primarul Ion Lungu îi va înmâna președintelui Klaus Iohannis medalia aniversară „Centenarul Unirii Bucovinei cu Țara”


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, în conferință de presă, că îi va înmâna președintelui României, Klaus Iohannis, medalia aniversară „Centenarul Unirii Bucovinei cu Țara”.

Primarul Ion Lungu a precizat că pentru a marca Centenarul a fost emisă o medalie aniversară, iar prima medalie din cele 300 comandate va fi înmânată președintelui Klaus Iohannis  în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la prânz.

Președintele este așteptat astăzi la Suceava, unde va depune o coroană de flori la bustul lui Iancu Flondor, va vizita Muzeul Bucovinei, iar la Cetatea de Scaun a Sucevei va susține o alocuțiune la ceremonia oferirii Drapelului Național al României.

Astfel, primarul Ion Lungu a ținut să precizeze că venirea la Suceava a președintelui Klaus Iohannis  este o recunoaștere a rolului important pe care l-a avut Bucovina în realizarea României Mari.

„Este onorant pentru noi că vine domnul președinte Klaus Iohannis aici. Azi se dă startul serbărilor Marii Uniri de la Alba Iulia. Faptul că vine aici, la Suceava, este o recunoaștere a meritului pe care l-a avut Bucovina în realizarea României Mari”, a spus primarul Ion Lungu.

Acesta a mai arătat că la manifestări este așteptată și o delegație de la Alba Iulia, condusă de primarul și președintele de Consiliu Județean.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de