Un vas cu pământ din Cetatea de Scaun a Sucevei în care s-a sădit un pui de fag va ajunge la Alba Iulia.Flutur: Dăm un vas cu pământ din Cetatea de Scaun a Sucevei, de aici de unde aproape 200 de ani Țara Moldovei a fost condusă. Primarul de Alba Iulia: E un pic de pâmânt stropit cu sânge, un pic de pământ care a fost martor la toate luptele voastre, la toate frământările


Intră acum și în grupul de

Autoritățile sucevene au oferit, miercuri, autorităților din Alba Iulia, în prezența președintelui României, Klaus Iohannis, un vas cu pământ din Cetatea de Scaun a Sucevei în care a fost sădit un puiet de fag, care să ajungă la Alba Iulia ca simbol al unirii.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că împreună cu primarul Ion Lungu au pregătit pentru frații ardeleni, primarului de Alba Iulia, Mircea Hava și președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, un vas cu pământ din Cetatea de Scaun a Sucevei, de aici de unde aproape 200 de ani Țara Moldovei a fost condusă.

„În pământul oferit a fost sădit un puiet de fag, din Țara Fagilor-Bucovina, cu destinația Alba Iulia, să poposească acolo, să crească acolo ca simbol al unirii”, a spus Flutur.

Primarul de Alba Iulia, Mircea Hava, care a preluat acest vas, a spus că nu credea că va fi atât de emoționat în acele momente pentru că nu este un gest oarecare să primești un pic de pământ din această cetate care sute de ani nu a fost cucerită niciodată.

El a arătat că această cetate demonstrează spiritul de oameni liberi, de oameni care știu să se bată pentru ceea ce au.

„E un pic de pâmânt stropit cu sânge, un pic de pământ care a fost martor la toate luptele voastre, la toate frământările, un pic de pământ care spune despre voința voastră de a vă uni cu țara, de a vă uni cu România și lucrul acesta nu s-a întâmplat, lucrul acesta s-a făcut așa cum trebuie”, a spus Mircea Hava.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de