Acoperișul unei bucătării de vară din Pojorâta a luat foc de la coșul de fum


Intră acum și în grupul de

Imediat după Sărbătorile de Crăciun, în miez de noapte a izbucnit un incendiu într-o gospodărie din Pojorâta. Prin serviciul 112 incendiul a fost anunțat la ISU „Bucovina” Suceava, luni dimineață, la ora 02:28 astfel Detașamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Pojorâta au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea și stingerea incendiului izbucnit în gospodăria lui Ilarion M., din comuna Pojorâta.

Când pompierii au ajuns la fața locului ardeau acoperișul bucătăriei de vară și acoperișul casei de locuit, existând pericolul de propagare la întreaga gospodărie. Incendiul a fost lichidat de pompieri la ora 03.50, însă flăcările au distrus acoperișul bucătăriei de vară, construit din lemn și acoperit cu șindrilă, pe o suprafață de circa 40 mp și 3 mp astereală din lemn de la acoperișul casei de locuit. Pagubele au fost estimate de proprietar la 3.500 lei.

În urma cercetărilor s-a ajuns la concluzia că incendiul a izbucnit din cauza coșului de fum neprotejat termic față de materialele combustibile. Pompierii au salvat casa de locuit și anexele, în valoare de cca. 120.000 lei.
 


Intră acum și în grupul de