Fotbal : Qatarul vrea să organizeze un Campionat Mondial


Intră acum și în grupul de

Qatarul intenționează să fie primul stat arab care găzduiește un turneu final al Campionatului Mondial de Fotbal, a anunțat un oficial al Federației de la Doha, citat de Reuters.
Potrivit secretarul general al forului fotbalistic din statul renumit pentru bogăția în petrol și gazde naturale, “Qatarul are mijloacele și abilitățile” necesare găzduirii unei astfel de competiții.
“Avem stadioane și experiența găzdurii de competiții și partide de top.

Nu vrem să ne grăbim, deoarece trebuie să știm care sunt cererile FIFA, dar suntem interesați”, a spus Saud al Mohannadi.
Qatarul găzduiește anual evenimente importante din calendarul competițiilor de tenis de câmp, golf și motociclism. În 2006, a găzduit Jocurile Asiatice, ediția fiind socotită cea mai de succes din istoria acestor întreceri. În 2011, emiratul arab va găzdui Cupa Asiei la fotbal.
În acest an, capitala Doha și-a manifestat intenția de a găzdui Jocurile Olimpice din 2016, dar nu a “încăput” pe lista scurtă a viitoarelor posibile gazde.

În decembrie 2010, FIFA va anunța atât gazda Campionatului Mondial din 2018, cât și pe cea a ediției 2022. Printre doritori se numără state ca Anglia, Olanda, Rusia, Belgia, Mexic, Australia și “alianța” Spania-Portugalia.
Economia emiratului este una dintre cele mai dezvoltate ale lumii, în special datorită comerțului de petrol și gaze. Venitul anual pe cap de locuitor este de circa 100.000 de dolari.


Intră acum și în grupul de