Incendiu devastator izbucnit de la un aragaz, la o casă din Bursuceni


Intră acum și în grupul de

Un incendiu cu pagube însemnate a izbucnit sâmbătă la o casă din Bursuceni. Detașamentul de Pompieri Suceava a intervenit cu două autospeciale pentru localizarea și stingerea incendiului izbucnit la gospodăria lui Constantin B., din localitatea Bursuceni, comuna Verești.

Când cele două mașini de pompieri au ajuns la fața locului, era în flăcări acoperișul locuinței, acoperișul adăpostului de animale și o anexă, existând pericolul de propagare la gospodăria învecinată.

Incendiul a fost lichidat la ora 13.30, dar au ars acoperișul casei de locuit pe o suprafață de 80 mp, acoperișul adăpostului de animale pe o suprafață de 50 mp, o anexă, construită din lemn, pe o suprafață de 30 mp, cca 4 t cereale (grâu, porumb), cca 300 kg făină, o mașină de spălat, un aragaz, textile și alte bunuri casnice, și s-au degradat planșeul și pereții locuinței și ai adăpostului de animale.
Pagubele au fost estimate de proprietar la 20.000 lei.

Potrivit rezultatului reieșit din primele cercetări, incendiul a izbucnit din cauza aparatului de gătit, un aragaz amplasat necorespunzător față de materialele combustibile (materiale textile).
Pompierii au salvat locuința, adăpostul de animale și gospodăria învecinată, în valoare de cca 60.000 lei.

 


Intră acum și în grupul de