Măsuri speciale la frontieră, datorită afluxului de călători ce serbează Crăciunul pe rit vechi


Intră acum și în grupul de

Stațiunile din județ sunt deja pline de ucraineni, moldoveni veniți de peste graniță, pentru a petrece Crăciunul pe rit vechi ce începe pe data de 7 ianuarie. Polițiștii de frontieră suceveni spun că sunt pregătiți pentru afluxul de călători din punctele de trecere a frontierei cu Ucraina. „În această perioadă cetățenii ucraineni vor intra în România pentru a petrece sărbătorile de iarnă, iar cetățenii români de etnie ucraineană vor sărbători în Ucraina la rude, motiv pentru care în punctele de trecere a frontierei se vor înregistra creșteri ale traficului de persoane și mijloacelor de transport atât pe sensul de intrare cât și pe cel de ieșire din țară.

Pentru evitarea aglomerărilor, datorate în special infrastructurii punctelor de trecere, dar și afluxului de călători, polițiștii de frontieră vor lua măsurile necesare  astfel încât tranzitul să se efectueze în condiții normale. Dacă situația o impune, se vor lua măsuri de creștere a numărului arterelor de control și se va coopera operativ cu reprezentanții grănicerilor ucraineni în vederea acționării în comun pentru fluidizarea traficului de călători frontalier”, precizează într-un comunicat ofițerul Relații publice din cadrul Direcției Poliției de Frontieră Rădăuți, subcomisar de poliție Poroch-Serițan Ilie.

Potrivit acestuia, la nivelul structurilor operative ale I.J.P.F. Suceava se vor constitui rezerve de personal formate din lucrători specializați care sunt pregătiți să acționeze în sprijinul colegilor aflați în punctele de trecere.
     
Pentru evitarea aglomerărilor, polițiștii de frontieră recomandă, în continuare, participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră  româno-ucrainene, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, datorate atât capacității limitate a infrastructurii, cât și a unui număr mare de călători într-un timp foarte scurt.

În situația în care există nemulțumiri cu privire la modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, participanții la trafic pot apela  numărul de telefon 0230959, unde aspectele semnalate vor fi preluate de către polițiștii de frontieră care vor acționa în consecință, legal, de la caz la caz.   
                                                                                               

 


Intră acum și în grupul de