PSD și PD-L, obligate să realizeze în județ o guvernare locală cu rezultate remarcabile


Intră acum și în grupul de

Prim-vicepreședintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, luni, că PSD și PD-L sunt obligate să realizeze în județul Suceava o guvernare locală cu rezultate remarcabile, în condițiile în care pentru prima dată în istoria post-decembristă a județului, partidele aflate la guvernare dețin controlul aproape total asupra administrației locale și reprezentării politice. „Această reprezentare ne obligă să facem ca acest parteneriat să meargă mai departe, să facem o guvernare locală cu rezultate remarcabile pentru locuitorii acestui județ”, a spus Nechifor, în cadrul unei conferințe de presă, arătând că cele două partide au în județul Suceava 100 de primari din cei 114, opt din cei zece deputați și trei din cei patru senatori.

Deputatul PSD de Suceava a precizat că cele două formațiuni politice trebuie să stabilească în cel mai scurt timp prioritățile județului. „Nu cred că trebuie să ne limităm să vorbim doar de instituții și persoane, ci și de viziunea pe termen lung, despre viitorul județului”, a spus Nechifor. El a arătat că un prim aspect care trebuie discutat și pentru care este necesară o soluție rapidă îl constituie realizarea celor două depozite ecologice din județ, mai ales că, la sfârșitul anului 2008 s-au închis gropile de gunoi ale municipiilor Suceava și Vatra Dornei și orașului Siret, deșeurile fiind acum transportate la gropile de gunoi funcționale din celelalte orașe ale județului, care și ele se află însă în program de închidere. „Dacă privim cu detașare aceste aspecte vom fi în aceeași situație și peste un an când se închid și celelalte gropi de gunoi”, a evidențiat Cătălin Nechifor.

Totodată, prim-vicepreședintele PSD Suceava a mai arătat că deși PSD va avea o conduită separată față de PD-L, în condițiile în care vor fi competitori atât în alegerile europarlamentare cât și în cele prezidențiale, este nevoie de o coordonare asupra unor programe și proiecte comune pentru buna administrare a județului.

Nechifor a ținut să sublinieze că, personal, a încheiat campania electorală în data de 28 noiembrie 2008, și că acum dorește ca împreună cu partenerul de guvernare să realizeze promisiunile făcute electoratului.


Intră acum și în grupul de