PSD Suceava, pregătit să negocieze cu PD-L împărțirea conducerilor instituțiilor din județ


Intră acum și în grupul de

PSD Suceava este pregătit să înceapă discuțiile cu PD-L în vederea stabilirii conducerilor instituțiilor de stat din județ. Potrivit liderului social-democraților suceveni, senatorul Gavril Mîrza, PSD Suceava și-a stabilit comisia de reprezentare județeană în cadrul parteneriatului cu PD-L și în afară de el, din această comisie mai fac parte prim-vicepreședintele organizației, deputatul Cătălin Nechifor, președintele organizației municipale PSD Suceava, consilierul local Virginel Iordache, liderul grupului consilierilor județeni PSD, Gheorghe Iacob și vicepreședintele PSD Suceava, Ovidiu Donțu. Mîrza a spus că social-democrații suceveni sunt pregătiți și speră ca în cursul acestei săptămâni să înceapă discute cu partenerii din PD-L, astfel încât să se producă „unele schimbări” în conducerile instituțiilor de stat din județ.

El a arătat că în cadrul negocierilor cu PD-L vor fi stabilite instituțiile ce vor face obiectul discuțiilor și pentru care vor fi nominalizate persoane care vor prelua conducerile, iar PSD va face și nominalizări pentru cele două posturi de subprefect, subliniind că cei care ocupă în prezent funcțiile, Angela Zarojanu și Dumitru Pașniciuc, „nu vor face obiectul propunerilor noastre”. Președintele PSD Suceava a ținut să precizeze că cele două formațiuni politice au profesioniști care să pună în practică programul de guvernare.

Potrivit înțelegerii PSD-PD-L, PD-L va deține funcția de prefect și va avea dreptul la alegerea primei instituții descentralizate a cărei conducere o solicită, iar PSD va face următoarele două propuneri.


Intră acum și în grupul de