Proiectul de modernizare a iluminatului public a adus municipiului Suceava Trofeul de Excelență în Administrație pentru al doilea an consecutiv . Ion Lungu: Aceste trofee arată faptul că în municipiul Suceava lucrurile merg într-o direcție bună


Intră acum și în grupul de

Municipiul Suceava a câștigat pentru al doilea an consecutiv  Trofeul de Excelență în Administrație în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România după ce a fost nominalizat la trei categorii.

După ce anul trecut municipiul Suceava a obținut trofeul „Excelență în Educație”,  în acest an municipiul a câștigat trofeul „Excelență în iluminat public și eficiență energetică”.

Primarul Ion Lungu a spus că de remarcat este că cel mai mare punctaj acordat de Consiliul rectorilor din România a  fost pentru proiectul de la Suceava, iar trofeul i-a fost înmânat de unul dintre prorectorii Institutului Politehnic București.

„Prin acest proiect s-a modernizat iluminatul public din oraș , a crescut intensitatea luminoasă de la 45 la 100%, poluarea e zero și, lucrul cel mai important, s-a redus de 3,5 ori factura la iluminat public”, a spus primarul.

El a arătat că acesta este considerat un proiect de bune practici la nivel național în acest domeniu.

Ion Lungu a mai spus că municipiul Suceava a fost nominalizat la  Trofee de Excelență în transport public și Antreprenoriat local.

„Mulțumesc sucevenilor care au suportat deranjul creat de implementarea acestui proiect, consilierilor locali care au aprobat în Consiliul local proiectele aferente acestui proiect și echipei din primărie care a contribuit la realizarea acestuia. Aceste trofee arată faptul că în municipiul Suceava lucrurile merg într-o direcție bună”, a precizat Ion Lungu.

Desfăşurată sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, Klaus Iohannis, cea de a doua ediție a Galei AMR şi-a propus premierea performanţei în 10 domenii de interes pentru administraţia locală: Excelență în Educație, Excelență în Sănătate și Asistență socială, Excelență în Transport public și mobilitate, Excelență în Gestionarea eficientă a deșeurilor, Excelență în Regenerarea urbană a spațiilor publice, Excelență în Promovarea culturală, turistică și sportivă, Excelență în Iluminat public și eficiență energetică, Excelență în Digitalizare / Smart City, Excelență în Guvernarea locală participativă, Excelență în Promovarea și susținerea antreprenoriatului.

Asociaţia Municipiilor din România a fost înfiinţată în anul 1990 și include toate cele 103 municipii din România, precum şi cele 6 sectoare ale Municipiului Bucureşti, în total 109 membri.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de