USR Suceava cere stoparea lucrărilor la fațada Palatului Administrativ: Heirupismele cultivate exagerat, chiar și cu bune intenții pe final de an Centenar, riscă să producă daune ireparabile


Intră acum și în grupul de

Președintele USR Suceava, Teodora Munteanu, a cerut, joi, stoparea lucrărilor la fațada Palatului Administrativ din Suceava.

„Fără a se ține cont de temperaturile negative care vor urma în zilele/nopțile următoare, fațadele Palatului Administrativ – monument istoric de categorie B-sunt spălate acum cu apă sub presiune, fiind supuse inevitabil riscului de apariție a fisurilor și a desprinderii stratului de tencuială de zidăria clădirii, contrar oricăror norme de conservare a patrimoniului”, se arată într-un comunicat.

Astfel, USR Suceava lansează pe această cale un apel către autoritățile competente, pentru stoparea imediată a acestor lucrări, care vor putea fi reluate numai în condiții meteorologice favorabile.

„Continuarea lucrărilor pune în pericol atât clădirea Palatului Administrativ, cât și siguranța pe termen lung a pietonilor. Heirupismele cultivate exagerat, chiar și cu bune intenții pe final de an Centenar, riscă să producă daune ireparabile”, susține Teodora Munteanu.(N.B.)


Intră acum și în grupul de