Acasă Actualitate Primari PSD din zona de munte cer Guvernului și parlamentarilor să „spargă...

Primari PSD din zona de munte cer Guvernului și parlamentarilor să „spargă buba” de la Ministerul Energiei și să rezolve problema EMU Crucea: Aloo, Guvernul PSD-ALDE…Chiar nu vă pasă de ceea ce se întâmplă cu familiile noastre? Suferă niște copii nevinovați, copiii minerilor


Intră acum și în grupul de

Primarul comunei Crucea, Dorin Rusu, a făcut, joi, un apel Guvernului PSD-ALDE și parlamentarilor PSD din județ să soluționeze problema Exploatării Miniere de Uraniu de la Crucea unde minerii sunt în grevă pentru că nu și-au primit salariile de două luni, iar sucursala Suceava a Companiei Naționale a Uraniului are datorii de 3,5 milioane de lei față de furnizori.

Dorin Rusu și-a transmis nemulțumirea pe pagina de socializare, fiind susținut și de primarul de Dorna Arini, Ioqan Moraru.

„Aloooo…….Guvernul României PSD+ALDE..spargeți buba de la Ministerul Energiei….Stimați parlamentari de Suceava…….lumea ne-a votat …Primar de Ostra cu 93%, iar la Crucea cu 91%….Chiar nu vă pasă de ceea ce se întâmplă cu familiile noastre din ….județul dvs–Suceava–!!!!!!!!..”, transmite Dorin Rusu.

Primarul de Dorna Arini, Ioqan Moraru a susținut demersul colegului său din Crucea.

„Rugăm să acordați importanță exploatării de minereu de uraniu de la Crucea și Ostra. Faceți lobby la Ministerul Energiei pentru a susține producția internă. Situația economică a localităților în discuție și a celor riverane depinde foarte mult de funcționarea acestor exploatări”, a menționat Moraru.



În discuție a intervenit și fostul președinte al CJ Suceava, Cătălin Nechifor, acum deputat și vicepreședinte Pro România, care a arătat că el și-a făcut datoria cât a putut și că ar trebui ca cei de la guvernare să aducă ministrul Economiei la Crucea așa cum a procedat el în 2015 cu Andrei Gerea care apoi a găsit soluții pentru finanțarea activității.

Primarul Dorin Rusu a răspuns că nu este de comentat în ceea ce a făcut Nechifor, precizând că prezentul este urât de tot.

„Suferă cu toții, mineri, familii, dar mai ales niște copii nevinovați, copiii minerilor!!!!!!”  a atras atenția Dorin Rusu.

Minerii EMU Crucea au declanșat, de luni, protestele nemulțumiți că nu și-au primit drepturile salariale de două luni.(T.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version