Acasă Actualitate Fotbal : Lionel Messi strălucește din nou

Fotbal : Lionel Messi strălucește din nou


Intră acum și în grupul de

Deși partida disputată pe stadionul “Vicente Calderon” din Madrid nu reprezintă decât prima manșă a “16-imilor” Cupei Regelui Spaniei, Atletico Madrid se poate considera ca și eliminată din competiție. Liderul din Primera Division nu a dezamăgit și “a făcut legea”, așa cum scrie cotidianul din Barcelona,  “El Mundo Deportivo”, acasă la o echipă redutabilă.
Atletico intra în meci cu dorința de a răzbuna umilitorul 1-6 din ultima partidă de campionat cu Barcelona, dar și fără vedeta lotului, argentinianul Kun Aguero, ginerele lui Maradona. În aceste condiții, Atletico nu a făcut față și, deși a început jocul în ofensivă, tandemul Messi – Dani Alves a echilibrat repede meciul și a adus, apoi, victoria formației “blaugrana”.

Ocaziile din primul minut ale lui Simao și Maniche nu au fost decât un foc de paie, minutul 12 aducând prima mușcătură a lui Messi. Argentinianul a înscris cu o execuție de clasă după o pasă a brazilianului Daniel Alves. Madrilenii nu au reaționat decât firav și catalanii erau liberi să facă spectacol, într-o repriză în care “gazdele” nu au reușit decât să încaseze patru cartonașe galbene.
Nici repriza a doua nu a fost prea bună pentru trupa lui Javier Aguirre. La doar zece minute după începutul părții secunde, aceiași autori de la primul gol au construit o acțiune rapidă, iar Heitinga l-a faultat pe Messi în careu, în timp ce acesta se pregătea să șuteze. Olandezul a primit roșu, Leo Messi a înscris păcălindu-l pe Coupet la penalti, iar Barcelona conducea cu 2-0 în minutul 57.



Fostul căpitan al Fiorentinei, Ujfalusi, a înscris cu capul din corner pentru Atletico în minutul 68, dar situația nu s-a îmbunătățit deloc pentru formația din Madrid. Messi își ia în serios rolul de vedetă și face spectacol, ochind bara în minutul 78 după o fază la care a driblat aproape toată echipa lui Atletico.
Leo Messi s-a revanșat, însă, și a făcut 3-1 pentru echipa sa cu zece minute înainte de final, când l-a driblat pe portarul Coupet, l-a lobat pe fundașul Pernia și și-a finalizat hattrick-ul.
Antrenorul și simbolul catalanilor, Pep Guardiola, i-a oferit, imediat, o ieșire de gală argentinianului, schimbându-l cu Pedro. Fanii adverși l-au aplaudat fără reținere pe “călăul” lor.

“Sunt foarte safisfăcut de efortul jucătorilor. Au jucat foarte bine, iar Messi a fost magnific”, a declarat Guardiola după meci, iar omologul său, Aguirre, a recunoscut meritele atacantului: “Messi joacă la un nivel extraordinar. Are multă încredere și e foarte util echipei”.
Barcelona va fi gazdă în returul dublei manșe, partida urmând să se dispute pe 14 ianuarie pe stadionul Camp Nou.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version