„Pact pentru Suceava”


Intră acum și în grupul de

Senatorul PD-L de Suceava Orest Onofrei, care face parte din comisia suceveană de reprezentare a PD-L în cadrul alianței PSD cu PD-L, a declarat miercuri că înainte ca organizațiile celor două partide să negocieze conducerile unor instituții de stat, vor trebui să stabilească prioritățile de dezvoltare a județului Suceava pe termen mediu și lung și să și le asume încheind un „Pact pentru Suceava” care să conțină măsuri prevăzute în ofertele electorale ale celor două organizații județene . „Acest Pact pentru Suceava trebuie să fie un document anexă al Parteneriatului pentru România prin care să fie stabilit programul de dezvoltare a județului pentru cel puțin zece ani”, a declarat Onofrei.

El a arătat că primul pas al unei bune guvernări nu este înlocuirea conducerilor unor instituții de stat ci găsirea specialiștilor, profesioniștilor, din partidele care se află la guvernare care să poată pune în aplicare programele de dezvoltare stabilite. „Va trebui ca în funcțiile de conducere ale instituțiilor deconcentrate să fie numiți profesioniști care să pună în practică atât programul guvernamental cât și Pactul pentru Suceava, oameni care, dacă își îndeplinesc atribuțiile, să rămână în continuare în funcție și după această legislatură, chiar dacă se va modifica structura politică a guvernului”, a spus prim-vicepreședintele PD-L Suceava.

Onofrei a mai precizat că, în aceste condiții, este nevoie ca la numirile pentru funcțiile de conducere, făcute separat de organizațiile celor două partide aflate la guvernare, să existe și acceptul celuilalt partid pentru persoana desemnată. „În acest fel, susținerea de care se va bucura respectiva persoană va fi mult mai largă”, a conchis senatorul PD-L de Suceava.

 


Intră acum și în grupul de