Polițiștii de frontieră descoperă în continuare țigări de contrabandă în autoturismele ce trec granița din Ucraina


Intră acum și în grupul de

Potrivit Inspectoratului Județean al Poliției de frontieră Suceava, în ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră suceveni, au confiscat de la diferiți cetățeni români și ucraineni 1.720 pachete de țigări în valoare de 6.889 lei, ascunse și nedeclarate.
 Astfel, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret au executat marți, dimineață o misiune pe raza orașului Siret, ocazie cu care au oprit pentru control un autoturism marca „Lada”, condus de cetățeanul ucrainean B. Georgii, în vârstă de 29 de ani. După controlul documentelor de călătorie s-a trecut la verificarea autoturismului, fiind descoperite în bagajele personale 880 pachete de țigări marca „Ronson” cu timbru ucrainean, fără documente legale de proveniență. Fiind întrebat de proveniența țigărilor, șoferul a declarat că o parte le-a trecut legal prin P.T.F. Siret în mai multe rânduri, iar o parte din ele au fost  achiziționate de la diferite persoane de pe raza orașului Siret, în scopul comercializării în bazarul din municipiul Suceava. Întreaga cantitate de țigări în valoare de 3.520 lei a fost reținută în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1000 lei.

Tot marți, polițiștii de frontieră din cadrul detașamentului de intervenție al I.J.P.F. Suceava și D.P.F. Rădăuți  au depistat la ieșirea din P.T. F. Siret un autoturism marca „ Skoda”, care la observarea echipajului de poliție a intrat în parcarea adiacentă punctului de trecere. La controlul efectuat asupra autoturismului condus de cetățeanul român B. Sergiu, în vârstă de 31 de ani, din Suceava, deoarece existau suspiciuni că transportă țigări de proveniență ucraineană peste plafonul vamal admis, s-a dispus întoarcerea autoturismului  în P.T.F. Siret pentru efectuarea unui control amănunțit în hala special amenajată. În urma  recontrolului a fost descoperită pe corpul lui B. Sergiu și în diverse locuri în autoturism ( portbagaj , sub banchete),  în vederea  sustragerii de la controlul  vamal cantitatea de  550 pachete  de țigări de proveniență ucraineană. Bunurile cu valoare în vamă de 2.200 lei au fost reținute în vederea confiscării de către organele vamale iar persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5000 lei. Autoturismul marca „Skoda” a fost indisponibilizat până la achitarea contravenției.

Vigilența echipelor de control de la P.T.F. Siret a fost pusă la încercare și de doi cetățeni ucraineni care circulau cu autoturisme diferite, aceștia intenționând să introducă ilegal în România, 290 pachete de țigări cu timbru ucrainean în valoare de 1.169 lei. Țigările urmau să fie comercializate pe piața neagră din județul Suceava în vederea obținerii de profit ilicit. Și aceste țigări au fost reținute în vederea confiscării iar persoanele în cauză sancționate contravențional. 

 


Intră acum și în grupul de