Gheorghe Flutur și Gavril Mîrza au stat pentru prima dată la aceeași masă după mai bine de 8 ani de „dușmănie”


Intră acum și în grupul de

   Spiritul poetului socialist Nicolae Labiș, le-a călăuzit pașii liderilor județeni ai PD-L și PSD Suceava,  miercuri după-amiază, la prima întâlnire care a avut loc între membrii celor două comisii de negociere ale partidelor menționate. Discuția a fost una cu caracter informal și s-a desfășurat în sala „Nicolae Labiș” a Consiliului Județean Suceava, sală unde de obicei au loc conferințele de presă ale președintelui CJ, și unde și Gheorghe Flutur și Gavril Mîrza „au avut de pătimit” de pe urma întrebărilor presei locale.

Deși se aștepta la mai mult din partea liderilor celor două partide, în discuția de miercuri nu s-a stabilit nimic concret în privința oamenilor care vor fi desemnați pentru funcțiile de conducere ale instituțiilor descentralizate. Cu toate că presa nu a fost lăsată să participe la această întâlnire, surse convergente (din ambele tabere), ne-au declarat că primul mare impediment a fost cel privind numirea prefectului. Se pare că o bună parte din ecuația descentralizatelor gravitează în jurul persoanei ce va fi desemnată drept prefect și că atât PSD-iștii cât și PD-L-iștii (cei care vor numi prefectul) sunt conștienți că vor trebui să rezolve „necunoscuta” intitulată funcția viitoare pentru unul dintre liderii marcanți ai PD-L, actualul șef al IȘJ Suceava, Petru Carcalete.

Un element interesant al discuțiilor a fost aprobarea unanimă a „Pactului pentru Bucovina”, propus de senatorul democrat-liberal Orest Onofrei încă din campania electorală din noiembrie. PSD și PD-L au îmbrățișat principiile pactului și mai urmează doar ca PNL, prin cei trei parlamentari ai săi de Suceava să facă ultimul pas spre semnare.

 Discuțiile dintre cele două formațiuni (comisiile de negociere) se vor relua în cursul zilei de joi.
 


Intră acum și în grupul de