Fotbal : Mircea Rădulescu: „CFR riscă mult dacă se dovedește că Uhrin e tehnicianul echipei”


Intră acum și în grupul de

Anunțul că CFR Cluj are un nou antrenor a adus foarte reprede reacții din partea oamenilor din fotbalul românesc. Mircea Rădulescu, Directorul Școlii de Antrenori din cadrul FRF și persoana cea mai avizată în legătură cu tehnicienii, este interesat dacă echipa din Gruia a angajat, cu adevărat, ca antrenor pe Ales Jindra, sau acesta este, de fapt, de fațadă. CFR riscă, spune el, sancțiuni dacă se va dovedi, la un moment dat, că Uhrin este tehnicianul echipei, acesta nemaiavând dreptul de a antrena altă echipă în această ediție de campionat. Acesta a fost deja, în prima jumătate a sezonului, antrenorul lui FC Timișoara.

“Așteptăm de la CFR Cluj rezilierea contractului lui Trombetta și apoi contractul noului antrenor, care să îndeplinească cele două condiții, mai exact să aibă licența Pro și să nu mai fi antrenat sezonul acesta în Liga I. Dacă cei de la CFR Cluj vor proceda așa, din punct de vedere al documentelor vor fi în regulă. Dar dacă noi, cei din Comisia Tehnică, vom avea probe că CFR Cluj minte și că de fapt a pus un antrenor de formă și că de fapt Dușan Uhrin Jr. este principal atunci cazul va ajunge pe masa Comisiei de Disciplină. Mai departe, Comisia de Disciplină va analiza și va decide sancțiunile. Acesta este riscul pe care și l-au luat cei de la CFR Cluj. Sancțiuni riscă CFR Cluj, nu și antrenorul, pentru că ei au încălcat regulamentul” a declarat Rădulescu.

Neștiind care ar putea fi sancțiunile care ar putea fi date CFR-ului și dacă acestea includ depunctarea, Mircea Rădulescu consideră că presa va fi cel mai bun instrument pentru a descoperi dacă Uhrin se comportă ca un antrenor. El a mai adăugat: “Presa va fi cea care va demasca prima această minciună cu antrenorul de la Cluj. Pentru că în presă se va scrie de “echipa lui Dușan Uhrin” sau “Dușan Uhrin a trecut la un nou sistem de joc” sau “Dușan Uhrin este de acord sau nu cu asta?”. Și asfel se vor strânge multe materiale de presă din care va rezulta că Dușan Uhrin este de fapt antrenorul. De asemenea, prin metodele tehnologiei moderne se pot înregistra secvențe din procesul de pregătire din care cel care conduce ostilitățile este Dușan Uhrin. S-ar putea să participăm și noi, cei de la Comisia Tehnică la antrenamentele echipei clujene. Ce, ne oprește cineva? Este posibil și asta. Plus că orice jucător poate fi întrebat cine îl antrenează, iar el va spune care e realitatea. Nu toți jucătorii vor învăța această lecție a mincunii. Fotbalul e o activitate transparentă și nu se poate să nu se afle. Dacă se dovedește că este o minciună și că Dușan Uhrin face totul la CFR Cluj, atunci nici noi nu putem să nu demascăm aceste lucruri”.

CFR va înregistra, totuși, un antrenor care are dreptul de a antrena în România, iar acesta vine din liga secundă cehă. Întrebat dacă acest lucru nu bate la ochi, Rădulescu a răspuns: “Asta spune că CFR Cluj face totuși un mic compromis. Dar probabil că a fost adus Dușan Uhrin pentru ca el să folosească acest retur pentru a cunoaște bine intimitățile echipei, iar din sezonul viitor când intră în plin să aibă mai multe șanse să facă treabă bună. S-ar putea să fie un artificiu cu riscul pe care l-am spus. Oricum, pe noi la Comisia Tehnică nu ne-a sunat nimeni de la CFR Cluj ca să ne întrebe ceva legat de condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un antrenor. Dar poate CFR Cluj chiar îl pune în drepturi pe acest nou antrenor, iar Dușan Uhrin poate fi doar un sfătuitor al acestuia și să aibă doar o intervenție discretă. Contractul de consilier sportiv nu trebuie depus la federație. Consilierul sportiv este un angajat al clubului, cum sunt și alții. El intră în categoria altor angajați la CFR Cluj”.
Dușan Uhrin va fi, conform site-ului oficial al grupării ardelene, consilierul sportiv al clubului, în timp ce noul tehnician va fi Ales Jindra, de 35 de ani, deținător al licenței UEFA PRO.


Intră acum și în grupul de