Fotbal : CFR Cluj are antrenor. Deși nu va fi, oficial, antrenor, Dusan Uhrin va fi consilier sportiv


Intră acum și în grupul de

Din data de 9 ianuarie, CFR Cluj va avea, în sfârșit, un nou antrenor principal. Acesta va fi, în acte, cehul Ales Jindra, care va fi ajutat de actualul jucător al clujenilor, Alin Minteuan, din postura de secund, și de Horia Cârslan, ca antrenor cu portarii.

Important este faptul că Dusan Uhrin a fost și el angajat, în postul de consilier sportiv al clubului. Este de așteptat, astfel, ca acesta să se implice decisiv în pregătirea antrenamentelor și a tacticii de joc, fiind antrenorul din umbră al CFR Cluj.
Decisiv a fost faptul că Ales Jindra deține, de un an, licența UEFA PRO, obligatorie pentru un antrenor din Liga 1, fapt ce îl califică, formal, pentru postul de la Cluj. Jindra are 35 de ani și este din Plzen, Cehia.

Dusan Uhrin nu mai este antrenorul FC Timișoara de la începutul lunii decembie 2008, când a fost eliberat din funcție de patronul Marian Iancu. Aceasta s-a declarat nemulțumit de felul în care cehul a tratat pregătirea unor meciuri, în care Timișoara s-a comportant, în opinia lui Iancu, dubios. Patronul timișorean se referea, în principal, la meciul FC Timișoara – Dinamo București, 0-3. În acea partidă, echipa de pe Bega și-a înscris două autogoluri.


Intră acum și în grupul de