E.ON Gaz cooperează cu autoritățile centrale pentru asigurarea gazelor naturale necesare populației


Intră acum și în grupul de

Potrivit unui comunicat a E.ON Gaz transmis joi redacției noastre, obiectivul companiei inițiate de E.ON Gaz este de a asigura securitatea și continuitatea furnizării gazelor naturale pentru toți clienții săi, prioritatea fiind însă consumatorii casnici, instituțiile medicale și de asistență socială, unitățile de învățământ și instituțiile publice și centralele termice de furnizare a agentului termic care nu au posibilitatea de utilizare de combustibil alternativ.

„Sistarea completă a livrărilor de gaze naturale din import nu a generat până la acest moment disfuncționalități în furnizarea gazelor naturale către clienții E.ON Gaz România. În prezent, continuitatea furnizării gazelor naturale este asigurată, deficitul fiind acoperit cu cantități de gaze naturale disponibile din producție internă și din stocurile de gaze naturale existente. Cu toate acestea, în condițiile menținerii acestei situații pentru o perioadă mai lungă și a înregistrării unor temperaturi foarte scăzute ar putea să apară dificultăți în asigurarea volumelor de gaze naturale pentru consumatorii industriali.

De aceea, E.ON Gaz România a solicitat deja consumatorilor industriali de gaze naturale să utilizeze judicios resursele de gaze naturale disponibile în acest moment, să nu depășească nivelul consumului alocat, respectiv, în cazul în care au posibilitatea să utilizeze surse alternative de combustibil, să recurgă la această soluție”, se precizează în comunicat.

E.ON Gaz România menționează că monitorizează în continuare situația consumurilor de gaze naturale și este pregătită să aplice conform legii măsurile decise de Comisia de coordonare pentru asigurarea siguranței în aprovizionarea cu gaze naturale împreună cu Operatorul Sistemului Național de Transport și cu autoritățile centrale pentru a asigura securitatea furnizării gazelor naturale.


Intră acum și în grupul de