Serviciile voluntare de pompieri au achiziționat 11 autospeciale de stingere noi, o ambulanță și 13 motopompe


Intră acum și în grupul de

Inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „ Bucovina” Suceava, colonel Lucel Lulciuc, a declarat joi, în cadrul ședinței de prezentare a raportului de evaluare a activității desfășurate de instituție în anul 2008 că serviciile voluntare au arătat o mai mare preocupare. „ În cele 114 localități ale județului există în funcție de dotarea cu autospeciale/utilaje de stingere 64 servicii de categoria I, 45 servicii de categoria a III-a și 5 servicii de categoria a IV-a. Comparativ cu anul 2007, în cursul anului 2008 la nivelul localităților a crescut numărul serviciilor voluntare de categoria a III-a de la 35 la 45, scăzând numărul serviciilor de categoria I de la 74 la 64, situație determinată de achiziționarea de autospeciale pentru stins incendii”,  a declarat colonelul Lulciuc.

În ceea ce privește serviciile private pentru situații de urgență, la nivelul județului există 15 servicii private proprii și 1 serviciu privat constituit ca societate comercială.

În dotarea serviciilor voluntare au intrat 11 autospeciale de stingere noi, o ambulanță, precum și 13 motopompe noi. „Cheltuielile efectuate pentru achiziționarea de tehnică de intervenție, în cuantum de 1.348.000 lei, reprezintă 46,18% din suma totală cheltuită pentru susținerea activității S.V.S.U., ceea ce denota interesul și preocuparea factorilor de decizie de la nivelul administrației locale pentru îmbunătățirea capacității de intervenție a structurilor locale” a precizat șeful ISU „Bucovina” Suceava.

Serviciile voluntare și private pentru situații de urgență au intervenit singure la 41 incendii (7% din totalul incendiilor) și la 299 de incendii (51,19%) în cooperare cu serviciile profesioniste, precum și la 38 arderi necontrolate, 312 la inundații și 70 alte intervenții.

 


Intră acum și în grupul de