Gura Humorului va fi gazda elitei europene a silviculturii și va organiza reuniunea directorilor din domeniul pădurii din țările UE și din Comisia Europeană în cadrul Președinției României a Consiliului Uniunii Europene


Intră acum și în grupul de

Orașul Gura Humorului va fi gazda întâlnirii directorilor din domeniul gestionării pădurilor din Europa în cadrul Președinției României a Consiliului Uniunii Europene.

Pentru organizarea acestei întâlniri europene Ministerul Apelor și Pădurilor, Consiliul Județean Suceava, Prefectura Suceava și Consiliul Local Suceava urmează să încheie un protocol privind organizarea Reuniunii directorilor generali în domeniul pădurilor, care va avea loc în perioada 5-6 iunie 2019, la Gura Humorului, în perioada deținerii de România a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

La acest eveniment vor participa aproximativ  100 de directori generali, directori și experți în domeniul pădurilor din Statele Membre ale Uniunii Europene și ai Comisiei Europene.

Prin protocol,  Ministerul Apelor și Pădurilor arată că își asumă să participe cu specialiști la această acțiune, că nu are pretenții pecuniare și că este de acord cu formularea „Eveniment realizat de Ministerul Apelor și Pădurilor în colaborare cu Consiliul Județean Suceava, lnstituția Prefectului  Județul Suceava și Consiliul Local al Orașului Gura Humorului” care va fi uzitată în documentele  evenimentului și în comunicările redactate în scop organizatoric, logistic sau pentru promovare.

Consiliul Județean Suceava va organiza o cină festivă pentru participanți în seara de 5 iunie și oferirea unui spectacol de 45 de minute în timpul cinei festive, iar împreună cu CL Gura Humorului va acorda suveniruri cu specific local.

În data de 6 iunie, Consiliul Județean Suceava va oferi un tur ghidat al orașului Suceava pentru participanții la această reuniune care va include vizitarea Cetății de Scaun a Sucevei și Muzeul Satului Bucovinean.

Prefectura Suceava se obligă prin protocol să asigure, împreună cu CJ Suceava și CL Gura Humorului a prezenței poliției locale și a serviciului de salvare.

Consiliul Local Gura Humorului se obligă să ofere participanților vizitarea Mănăstirii Voroneț și a Muzeului Obiceiurilor Populare din Bucovina.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur consideră că în contextul  organizării  a  numeroase  evenimente  la  nivel  înalt,  județul Suceava va fi una dintre gazdele delegațiilor internaționale.

„Această calitate poate fi folosită de o manieră eficientă pentru o promovare economică, comercială sau investițională, turistică și culturală. Reuniunea directorilor generali în domeniul pădurilor, care va avea loc  în perioada 5 – 6 iunie 2019, în orașul Gura Humomlui  va contribui la consolidarea pe termen lung a administrației publice prin vizibilitatea pe care o oferă județului în condițiile participării elitei politice și tehnice europene”, a menționat Flutur.(T.B.)


Intră acum și în grupul de