Cătălin Nechifor: PSD a căutat în ultimii doi ani miniștri ai Transporturilor pentru a nu se realiza o autostradă care să facă legătura Moldovei cu Transilvania


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Pro România deputatul de Suceava Cătălin Nechifor a apreciat, marți, că propunerile de miniștri ai Transporturilor făcute de PSD în ultimii doi ani au avut ca scop eliminarea dintre priorități a autostrăzii care să facă legătura între Moldova și Ardeal și să se aplece asupra unui proiect de autostradă Pitești-Craiova, care ulterior va fi abandonat.

Nechifor a declarat pentru News Bucovina că pentru a fi abandonat proiectul de autostradă Iași-Tg. Mureș, a fost promovat în funcția de ministru al Transporturilor Lucian Șova, parlamentar din județul Bacău care a acționat pentru găsirea unor argumente ca autostrada între Moldova și Transilvania să fie Bacău-Brașov și că în acest sens au fost făcute și studii la comanda Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

„În acest fel s-a reușit o ruptură în Moldova, pentru că dacă toți susțineam un proiect de autostradă, atunci acesta trebuia să fie pus în aplicare. Acum, pare că proiectul va fi abandonat pentru că ministrul a fost schimbat din funcție după ce PSD și-a realizat scopul de a lăsa Moldova fără autostradă”, a spus deputatul Pro România.

El a arătat că după ce s-a decis demiterea lui Lucian Șova, PSD a trecut la un alt plan, respectiv cel al autostrăzii Craiova-Pitești și că de aceea, propunerea inițială făcută pentru funcția de ministru al Transporturilor a fost Olguța Vasilescu, care este din Craiova.

Nechifor a menționat că după ce numirea lui Vasilescu a fost respinsă de președintele Klaus Iohannis, PSD își continuă planul și îl propune pe Mircea Drăghici, care este din Argeș, pentru funcția de ministru al Transporturilor.

„Acum, după numirea lui Drăghici, se va muta interesul de pe autostrada Moldovei spre autostrada Pitești-Craiova, dar la timpul potrivit, Drăghici va fi remaniat pentru ca și acest proiect să fie abandonat”, a explicat Nechifor.

Vicepreședintele Pro România susține că de fapt în PSD nu există nicio viziune privind actul guvernării și că doar se „livrează iluzii” .

„E un fel de guvernare prin rotație astfel că în guvern ajung tot soiul de persoane care nu au nicio legătură cu actul guvernării, cu domeniul pe care ar trebui să-l gestioneze, iar totul este o falsă guvernare care nu a adus nimic bun românilor”, a conchis Nechifor. (T.B.)


Intră acum și în grupul de