Viceprimarul comunei Udești a fost găsit în incompatibilitate de ANI pentru că ar fi fost un an și membru în Consiliul de Administrație al unei școli din comună

Viceprimarul comunei Udești, Mihai Pantiuc, a fost depistat de Agenția Națională de Integritate în incompatibilitate, a anunțat, miercuri, instituția.

Potrivit ANI, Mihai Pantiuc,  actual viceprimar și fost consilier local în cadrul Consiliului Local Udești a exercitat simultan,  în perioada 22 iunie 2016 – 07 iunie 2017, funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale „Acad. H. Mihăescu” Udești, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Astfel, conform art. 87, alin. (1), lit. d) și g) din Legea nr. 161/2003,  „Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţii sau calităţi: […] d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice[…] g) calitatea de comerciant persoană fizică autorizată […]”.

Viceprimarul a depus un punct de vedere privind această situație sesizată de ANI.