Ion Lungu nemulțumit că până și o lucrare banală, de înlocuire a gardului Cimitirului „Pacea” nu s-a finalizat în acest an: Nu sunt mulțumit de cum au mers lucrările de investiții în acest an în municipiu. Principala cauză este lipsa forței de muncă


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în conferința săptămânală de presă că nu este mulțumit de modul în care s-au realizat lucrările de investiții în acest an în municipiu și a subliniat că situația era și mai gravă dacă nu se organizau, săptămânal, comandamente de investiții pentru impulsionarea ritmului de lucru.

„Nu sunt mulțumit de modul cum au mers lucurile anul acesta la lucrări de investiții. E o problemă mare pe care o avem și pe care nu am mai întâlnit-o de când sunt primar: nerespectarea termenelor din contracte de firmele care au câștigat licitațiile. Cauza principală este lipsa forței de muncă, de la asfaltări până la celelalte proiecte”, a declarat Ion Lungu.

Primarul  a spus că și în aceste condiții s-au finalizat lucrările la Piața Burdujeni care va fi inaugurată în 28 noiembrie, reabilitarea statuii ecvestre a lui Ștefan cel Mare, consolidarea digului de la acumularea de apă de la Berchișești,  strada Bogdan Vodă cu tot cu cele nouă treceri pentru pietoni și se finalizează strada Mihai Sadoveanu.

Lungu a adăugat că speră să fie finalizate extinderea de iluminat pe Aleea Dumbrăvii unde se lucrează bine, cele două extinderi ale rețelelor de apă și canalizare pe străzile Traian Țăranu și Octavian Goga.

„O mare problemă este la asigurarea racordului cu energie electrică și a iluminatului public în zona cartierului Europa”, a spus primarul care a adăugat că este nemulțumit de firma din Iași care a câștigat contractul și care nu aduce echipamentele necesare de jumătate de an, amintind că stâlpii de iluminat au venit cu întârziere de 4 luni, iar când au ajuns au fost returnați pentru că nu corespundeau.

„O lucrare banală, gardul la Cimitirul Pacea, nu va fi finalizat până în 28 noiembrie”, a declarat primarul care a menționat că nu există scuze din partea firmei pentru că i s-au plătit banii pentru lucrările executate.

„O lucrare banală, să faci un gard, dar asta e situația”, a spus Lungu.

El a arătat că, cu toate lipsurile care au fost înregistrate, comandamentele pentru investiții își justifică existența pentru că altfel nu se reușea impulsionarea constructorilor.

„Principala problemă este lipsa forței de muncă”, a explicat Ion Lungu care a amintit că pentru finalizarea lucrărilor la statuia lui Ștefan cel Mare s-au adus lucrători din Ucraina.(T.B.)


Intră acum și în grupul de