Mii de baxuri cu pachete de țigări, disimulate în colete cu rigips și vată minerală, descoperite de polițiștii de frontieră din Vama Siret

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Siret împreună cu lucrătorii vamali au  descoperit mii de baxuri cu pachete de țigări de proveniență ucraineană, ascunse în două automarfare care transportau colete cu rigips și vată minerală.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, miercuri, 21 noiembrie a.c., în jurul orei 01.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, s-au prezentat, pe sensul de intrare în țară, doi cetățeni polonezi care conduceau două automarfare marca DAF.

Din primele verificări s-a constatat faptul că cei doi şoferi transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, plăci de rigips și vată minerală din Polonia.

„În baza analizei de risc specifice, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control asupra celor două mijloace de transport, deoarece exista suspiciunea că în acestea se află o cantitate mare de țigări de proveniență ucraineană. Astfel, au fost descoperite, disimulate în vederea sustragerii de la controlul vamal, mii de baxuri cu țigări ascunse, prin metoda capac, în coletele cu materialele de construcții”, a spus comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan.

Acesta a precizat că întreaga cantitate de țigări va fi ridicată în vederea confiscării pentru continuarea cercetărilor. De asemenea, în momentul de față, cercetările sunt în desfășurare de către poliţiştii de frontieră, iar în funcție de rezultatul acestora se vor lua măsurile legale ce se impun.

(M.T.)