Primarul Ion Lungu anunță că olimpicii internaționali suceveni care obțin premii vor fi recompensați de municipalitate cu sume de bani. O măsură similară va fi luată și pentru cei care obțin rezultate bune la concursurile din țară


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că va propune Consiliului Local Suceava aprobarea unui regulament pentru premierea elevilor suceveni olimpici internaționali, urmând ca ulterior să fie propus și un regulament pentru premierea olimpicilor la concursurile naționale.

 

Lungu a spus că potrivit propunerii de regulament, olimpicii internaționali care vor obține primul loc vor fi recompensați cu 10.000 de lei.

Pentru cei care obțin locul doi la olimpiade internaționale premiul în bani va fi de 7000 de lei, iar pentru cei care se plasează pe locul al treilea, premiul va fi de 5000 de lei.

Primarul Ion Lungu a arătat că în aceste condiții, olimpicul David Turtureanu, care a fost recompensat deja cu 10.000 de lei prin hotărâre a Consiliului Local Suceava va mai primi 7000 de lei pentru clasarea pe locul al doilea la Olimpiada Internațională de Astrofizică și Astronomie, sumă de bani care va fi oferită și celui de-al doilea olimpic ștefanist, Paul Rebenciuc.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de