Fotbal, Liga a II-a : Criza financiară aduce jucători localnici la Cetatea


Intră acum și în grupul de

Criza financiară se face tot mai simțită și în curtea echipei locale de fotbal. După ce o serie de jucători deja au părăsit echipa neacceptând decizia conducerii clubului de a li se reduce contractele, oficialii din Areni sunt preocupați să completeze lotul.

Primii jucători vizați pentru transferul la Cetatea sunt de la Rapid CFR Suceava

Astfel, președintele Dumitru Moldovan va demara negocierile cu omologul său de la Rapid CFR Suceava, Costel Bujoreanu, pentru aducerea a cinci jucători de la gruparea din Ițcani. Sevaciuc, Apetri, Romaniuc, C. Colban și Brânză se află pe lista priorităților Cetății. Dintre aceștia, ultimul, deși a evoluat în toamnă pentru „feroviarii” suceveni, aparține de gruparea Progresul București.

Galben-albaștrii vor avea mai mulți juniori în lot

Totodată, la Cetatea ar putea să ajungă în această iarnă și o serie de juniori din pepiniera clubului. Pe lângă Buhuși, Breniuc, Stănescu, Duman și Moldovan, jucători care au făcut parte din lotul primei echipe și în turul campionatului, oficialii suceveni încearcă să aducă pe Areni și alți juniori de valoare. La reunirea lotului de pe 12 ianuarie ar putea fi prezenți Golofca, fotbalist care în turul campionatului a fost împrumutat la Rapid CFR Suceava, precum și Corneanu sau Prutean, componenți de bază ai Cetății la nivelul juniorilor A. Un alt junior, Simion Zaharie, transferat în vara trecută de la Bucovina Rădăuți a fost retrogradat din lotul echipei mari întrucât a dat dovadă de neseriozitate în pregătire.

S-a perfectat un amical cu Dunărea Giurgiu

Cum returul se anunță a fi unul de foc pentru formația din Areni, oficialii galben-albaștrilor au reușit perfectarea unui nou amical. Astfel, după primul test care va avea loc pe 22 ianuarie contra vecinilor de la Rapid CFR Suceava, fotbaliștii lui Murariu vor înfrunta, două zile mai târziu, colega de serie, Dunărea Giurgiu, ocupanta locului 11 la jumătatea campionatului. “Am discutat cu Marin Barbu și mi-a spus că ei vor veni într-un stagiu de pregătire la Tg. Neamț astfel că vom avea posibilitatea să ne măsurăm forțele cu o echipă de nivelul eșalonului secund. Săptămâna viitoare vom ști cu exactitate locul de desfășurare al meciului, variantele fiid Tg. Neamț sau Suceava” a spus Dumitru Moldovan. Dacă meciul se va juca pe Areni, partida ar putea consemna revenirea la Suceava a fostului antrenor al Forestei, Marin Barbu, actualmente la Giurgiu, precum și a atacantului Ștefan Iordache. Până la acea dată, la Dunărea ar putea ajunge, oficial, alți doi jucători de la Cetatea, Cristian Cojenel și Nicolae Ungureanu. Pentru a-i înfrunta pe giurgiuveni, galben-albaștrii au renunțat la cel de-al doilea amical care era programat să se dispute pe 24 ianuarie, contra feroviarilor din Ițcani.


Intră acum și în grupul de