Liga a IV-a : CS Gura Humorului, lider autoritar la finalul turului


Intră acum și în grupul de

(partea a III-a)

Ultima parte a turului ediției 2008 – 2009 a Ligii a IV-a, cea dintre etapele a XI-a și a XV-a, a fost dominată de CS Gura Humorului formație care a avut un parcurs excelent în acest debut de sezon. Cel mai important moment al acestei ultime părți a turului l-a reprezentat retragerea din campionat a formației Bucovina Bădeuți.
Totul a pornit de la partida din runda a XI-a dintre Bucovina Bădeuți și Bradul Putna, meci în urma căruia arbitrii au scris în foaia de arbitraj faptul că au condus meciul sub presiune datorită atitudinii jucătorilor și a delegatului echipei gazdă. Memoriului prezentat de cei de la Bradul Putna a fost analizat de Comisia de Disciplină care a decis sancționarea a doi jucători cu suspendări și cu amendarea delegatului grupării din Bădeuți.

Fără a se prezenta în termenul prevăzut pentru apelul la decizia Comisiei de Disciplină a AJF Suceava, formația din Bădeuți s-a retras în semn de protest.
Diferența pe care o are CS Gura Humorului la finalul turului de campionat al Ligii a IV-a, 15 puncte, a fost determinat și de evoluțiile modeste ale contracandidatelor la prima poziție, Viitorul Liteni și Avântul Boroaia. O dovadă în acest sens a reprezentat-o înfrângerile clare suferite de aceste două echipe în fața formațiilor Florconstruct Pătrăuți și respectiv Viitorul Arbore.

Așadar, la finalul turului ediției 2008 – 2009 a Ligii a IV-a, CS Gura Humorului are un avans considerabil în clasament câștigând toate partidele disputate și în mod normal nu poate pierde șansa de a se lupta pentru promovarea în Liga a III-a, lucru pe care-l și merită de câțiva ani buni. Cel de-al doilea lucru clar în acest debut de sezon este acela că după retragerea din campionat a formației din Bădeuți, toate rezultatele ei vor fi anulate.
 


Intră acum și în grupul de