Suceava, printre județele mai puțin afectate de criza economică


Intră acum și în grupul de

În condițiile preconizatei crize economice, județul Suceava va fi mai puțin afectat față de celelalte județe din țară, crede inspectorul-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Mihai Airinei. Acesta a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă că nu crede că foarte multe firme vor fi afectate, argumentând cu faptul că în județ nu sunt multe firme cu un număr mare de angajați, foarte multe dintre ele fiind microintreprinderi.

„Doar cca. 100 dintre  agenții economici din județ au peste 100 de salariați iar cca 200 au peste 50 de angajați, restul fiind microintreprinderi. Firmele mici au o flexibiliatate mai mare de adaptare la alte activități specifice zonei putând să-și modifice profilul de activitate, spre servicii de turism sau exploatarea lemnului, de exemplu, astfel impactul va fi redus”, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Mihai Airinei.

Acesta a precizat că eventualele reduceri nu se datorează crizei, ci ineficienței activității multe firme având 2-3 angajați. „Birocrația este mare iar costurile diferitelor taxe la stat, chiar și cele ce trebuie plătite la noi sunt mari și depășesc veniturile. În această situație multe firme trec pe persoane fizice sau asociații familiale care nu necesită cheltuieli prea mari. Eu privesc cu optimism și cred că județul Suceava va face față crizei. Mai mult în primăvară va crește numărul de angajați, în special la firmele de construcții deoarece pentru anul acesta sunt preconizate lucrări mari în infrastructura rutieră”, a mai spus Mihai Airinei.   
 


Intră acum și în grupul de