Trei polonezi au fost arestați preventiv de Judecătoria Rădăuți. Ei au încercat să introducă în România, prin Vama Siret, un milion de pachete cu țigări de contrabandă ascunse în colete cu rigips și vată minerală


Intră acum și în grupul de

Trei cetățeni polonezi au fost arestați preventiv de Judecătoria Rădăuți pentru contrabandă.

Astfel, Mateusz Piotr Bugarewicz și Lukasz Adam Bugarewicz precum și Grzegorz Adam Biskup au fost reținuți de procurori, iar apoi Judecătora Rădăuți a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în data de 21 noiembrie 2018, în baza unui plan conceput anterior, primii doi inculpați au introdus pe teritoriul României cantitatea de 476.117 pachete țigări de diferite mărci, prin locurile stabilite pentru controlul vamal,  respectiv în  P.T.F Siret, prin sustragere de la controlul vamal,   cantitatea fiind ascunsă și nedeclarată în automarfarul format dintr-un cap tractor și o semiremorcă înmatriculate în țara de proveniență a inculpaților, valoarea în vamă a bunurilor ce trebuiau supuse unui regimului vamal fiind de 457.149 lei.

Cel de-al treilea inculpat este acuzat că în aceeași zi de 21 noiembrie 2018, a introdus pe teritoriul României cantitatea totala de 464.910 pachete de țigări prin locurile stabilite pentru controlul vamal,  respectiv  P.T.F Siret, prin sustragere de la controlul vamal,  cantitatea fiind ascunsă și nedeclarată într-un automarfar format dintr-un cap tractor  și o semiremorcă, valoarea în vamă a bunurilor din aceasta cauză, ce trebuiau supuse unui regimului vamal fiind de 446.314 lei.

Procurorii precizează că în acest caz cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

Parchetul Judecătoriei Rădăuți face precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, poliţiştii de frontieră din Siret au efectuat un control amănunţit asupra a două automarfare încărcate cu rigips și vată minerală, în care se aflau trei cetăţeni polonezi, în urma căruia a fost descoperită o cantitate mare de ţigări.

„În urma activităţii de inventariere a ţigărilor s-a constatat că în cele două autovehicule era ascunsă, în plăcile de rigips și vată minerală, cantitatea totală de 941.027 de pachete cu ţigări (476.117 pachete în primul autocamion şi 464.910 pachete în cel de-al doilea), diferite mărci, în valoare de 903.386 lei”, a precizat comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan.

Acesta a precizat că întreaga cantitate de ţigări  a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră, iar cele două autovehicule au fost indisponibilizate la sediul Sectorului Politiei de Frontiera până finalizarea cercetărilor.(N.B.)


Intră acum și în grupul de