Nechifor: Ioan Stan îl acuză pe Klaus Iohannis că ar bloca bunul mers al guvernării, dar el când a semnat „scrisorica” puciștilor de demitere a lui Liviu Dragnea nu lovea în „buna guvernare”, nu lovea la rădăcina guvernării PSD-ALDE?


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene Suceava Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că s-a dovedit că informațiile sale sunt, ca de obicei, cele reale și că acum a devenit public că senatorul Ioan Stan a semnat scrisoarea puciștilor din PSD prin care se cerea demisia sau demiterea președintelui PSD, Liviu Dragnea.

Nechifor a spus că a constatat că ieri, (joi n.r.), liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stn Ioan îl certa foarte rău pe președintele Klaus Iohannis și, probabil, pe bună dreptate, pentru că acesta a amânat numirea a doi miniștri.

„Nu știu dacă e cel mai în măsură (Ioan Stan să critice n.r.) pentru că spunea despre Klaus Iohannis că blochează bunul mers al guvernării prin amânarea numirii unor miniștri în Cabinetul Dăncilă II. Mă întreb în ce măsură scrisorica domnului Stan din 17 august, din solidaritate cu puciștii din PSD, acea scrisoare prin care cereau demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al PSD și al Camerei Deputaților, nu avea în vedere blocarea bunei guvernări? Oare domnul Stan, numit de domnul Dragnea, domnul Stan dorindu-i capul domnului Dragnea, nu lovea la rădăcina guvernării PSD-ALDE?”, a întrebat Nechifor.

El a subliniat că a spus lucrurilor pe nume în urmă cu circa două luni când a afirmat că Ioan Stan a semnat acea scrisorică.

„Domnul Stan a negat categoric și a spus că sunt invenții ale Pro România și ale mele. Iată că nu sunt invenții, sunt documente, deja documente istorice. Cred că este cea mai consistentă scrisoare a PSD, sunt peste 20 de semnatari”, a spus Nechifor.

El a arătat că la locul 18 este Stan Ioan și semnătura olografă.

„Domnul Stan, era bine dacă erați viteaz până la capăt! Din păcate, lașitatea și neputința sunt caracteristici pe care PSD le are acum la nivel de leadership. În afară de Gabriela Firea și Paul Stănescu, toți cei 28 de puciști au fugit care-ncotro, nu și-au asumat”, a spus Nechifor.

Deputatul menționat că a făcut aceste precizări doar pentru că dorește să se înțeleagă că atunci când vorbește în spațiul public o face în cunoștință de cauză, în baza unor documente, pe chestiuni concrete.(T.B.)


Intră acum și în grupul de