Laboratoarele de analize așteaptă ultimii beneficiari ai Programului național de evaluare a stării de sănătate


Intră acum și în grupul de

CAS Suceava precizează că după prelungirea Programul național de evaluare a stării de sănătate a populației, până la 31 ianuarie 2009 sunt valabile doar taloanele pentru prezentarea la laboratoarele de analize. Prin urmare, persoanele care s-au adresat medicilor de familie cu talonul pentru evaluarea stării de sănătate, până la sfârșitul anului 2008, dar nu și-au efectuat analizele recomandate de medic la laboratoarele de analize medicale, își pot face aceste analize până la sfârșitul lunii ianuarie a.c.
Reamintim că de la demararea acestui Program, în iulie 2007 și până în luna noiembrie 2008, inclusiv, un număr de 385.156 persoane, reprezentând aproximativ 60% din populația județului au fost evaluate de medicii de familie, dintre care 315.597 persoane asigurate și 69.559 persoane neasigurate. Din totalul persoanelor examinate în perioada menționată, un număr de 124.895 persoane au fost depistate cu risc de îmbolnăvire pentru diverse boli, reprezentând un procent de  32,4% din populația evaluată.

Dintre persoanele evaluate de medicii de familie un număr de 4.403 persoane au fost nou depistate cu afecțiuni confirmate prin examene de specialitate.
 
 


Intră acum și în grupul de