Fotbal : Manchester United trece ușor de Chelsea

Declarațiile pline de încredere ale managerului Alex Ferguson înaintea partidei sale cu Chelsea au fost ascultate cuvânt cu cuvânt, se pare, de către elevii săi. Jucând extraordinar, Manchester United a umilit Chelsea într-un meci în care oamenii lui Scolari nu au șutat nici măcar o dată pe poarta olandezului Edwin van der Saar. Astfel, United se apropie la doar un punct de londonezi, având și două meciuri mai mult de disputat, meciuri pe care, dacă le câștigă, va deveni liderul Premier League.
Fundașul central al campionilor Angliei și Europei, Nemanja Vidic, obișnuit cu golul, a marcat, din nou, în minutul 45, anunțând vremuri grele pentru Chelsea. Așa cum era de așteptat, sârbul a înscris în urma unei lovituri de colț executată de Ryan Giggs și deviată de bulgarul Dimitar Berbatov. Exemplu lui a fost urmat de puternicul atacant Wayne Rooney, care a înscris în minutul 63 din apropierea porții. Victoria ușoară a fost pecetluită, în minutul 87, prin golul din voleu al lui Berbatov, după o lovitură liberă a portughezului Cristiano Ronaldo, anunță The Sun.

Ocaziile au curs, în rest, la poarta nefericitului Petr Cech, care a trebuit să suporte un adevărat tir din partea lui Ronaldo și a lui Giggs. Scorul a fost, în cele din urmă, 3-0 pentru echipa mai bună, iar pe Scolari îl așteaptă vremuri grele la Chelsea.
Au evoluat formațiile:
Manchester United: Van der Sar; Neville, Vidic, Evans, Evra (O`Shea 66); Ronaldo, Fletcher, Giggs (Carrick 79), Park; Berbatov, Rooney. Antrenor: Sir Alex Ferguson
Chelsea: Cech; Bosingwa (Belletti 64), Carvalho, Terry, Ashley Cole; Mikel, Joe Cole (Di Santo 85), Lampard, Ballack, Deco (Anelka 46); Drogba. Antrenor: Luiz Felipe Scolari
Duminică s-au mai jucat în Premier League meciul Wigan Athletic – Tottenham Hotspur 1-0 (gol Figueroa în minutul 90).