Fotbal : În sezonul trecut, Gigi Becali a pierdut peste 3 milioane de euro prin stimularea adversarilor


Intră acum și în grupul de

Lupta pentru ocuparea primei poziții în ediția 2007-2008 a Ligii 1 dintre CFR Cluj și Steaua l-a costat scump pe patronul Stelei, Gigi Becali. El a dat nu mai puțin de 3.200.000 de euro în returul campionatului adversarilor echipei lui Paszkany și Mureșan, pentru a încurca CFR-ul în lupta pentru titlu. În cele din urmă, Steaua a reușit să depășească Cluj-ul în ierarhia primei ligi, dar s-a împiedicat pe ultima sută de metri cu Poli Timișoara și Dinamo și a pierdut titlul de campioană.
Cea mai mare gaură în bugetul latifundiarului din Pipera a fost reprezentată de cei 1.700.000 de euro confiscați de DNA în cazul “Valiza”, cu ocazia meciului din ultima etapă a campionatului, dintre Universitatea Cluj și CFR.

Patronul Stelei a decis, conform stelisti.ro, să adopte altă tactică pentru returul de campionat care va începe în februarie, pe 28, renunțând la strategia premierii adversarilor contracandidatelor la titlu. Singura motivație la care Becali susține că va apela în primăvara lui 2009 este motivarea propriilor jucători prin aducerea la zi a plății salariilor și a primelor.

“O să le dau lor bani, să fie liniștiți, dar să câștige și ei titlul, că diferența nu e mare. Nu mai arunc cu banii ca anul trecut. Să ia ei titlul și vor fi mulțumiți de câți bani vor încasa!, este asigurarea dată de Becali lui Lăcătuș. Rămâne de văzut dacă patronul Stelei își va ține cuvântul.

Iată sumele cheltuite sau pierdute de Becali pentru stimularea diverselor echipe în returul campionatului trecut:
Ceahlăul – CFR Cluj 0-0: 250.000 de euro
Poli Iași – CFR 1-0: 500.000
CFR – Pandurii 1-2: 500.000
Dacia Mioveni – CFR 0-0: 250.000
U Cluj – CFR 0-1: 1.700.000 (bani blocați la DNA)


Intră acum și în grupul de