Infotrafic: Niciun drum național nu este blocat din cauza vremii nefavorabile, dar șoferii să circule cu prudență


Intră acum și în grupul de

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că miercuri dimineața nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau a vremii nefavorabile.

Se circulă în condiţii de iarnă în judeţele aflate sub atenţionarea meteorologică de cod galben de ninsori, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, dar fără ca vreun drum să fie blocat din cauza zăpezii.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere, Poliția Română recomandă conducătorilor auto:

– să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale; înainte de a pleca la drum, să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire şi să le folosească adecvat în trafic, pentru a vedea şi a putea fi observaţi de ceilalţi şoferi;

– să aibă autovehiculul echipat cu pneuri corespunzătoare;

– să circule cu viteză redusă;

– să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;

– să nu efectueze depăşiri riscante;

– să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească cu precădere frâna de motor;

– să adopte permanent o conduită preventivă la volan, acordând o atenţie mult mai mare faţă de restul perioadei anului, când carosabilul este uscat.

Miercuri dimineața în județul Suceava stratul de zăpadă era de 23 de centimetri în zona Suceava și de 20 de centimetri în zona Rădăuți.

Temperatura aerului era la ora 7:00 de – 5 grade Celsius atât în zona Suceava cât și în zona Rădăuți, dar temperatura resimțită era de -7 grade Celsius în ambele zone.(N.B.)


Intră acum și în grupul de