Amplă campanie de prevenire și combatere a accidentelor rutiere


Intră acum și în grupul de

Începând de luni, pe parcursul unei luni, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava desfășoară o amplă campanie de prevenire și combatere a accidentelor rutiere care va viza în special combaterea încălcării normelor legale privind circulația pe drumurile publice, cu accent deosebit pe conducerea autovehiculelor sub influența consumului de alcool și a drogurilor. Activitățile de prevenire și combatere fac parte din Proiectul privind creșterea siguranței rutiere la nivelul județului Suceava inițiat de Inspectoratul de Poliție Județean Suceava.

Potrivi unui comunicat al Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Suceava, pe raza județului Suceava, de la începutul anului 2008, s-au produs pe drumurile publice un număr de 39 de accidente grave de circulație care au avut ca și cauză concurentă consumul de alcool – reprezentând procentual 11,25% din totalul accidentelor grave de circulație produse în acest an. Cele 39 de accidente grave de circulație au avut drept consecințe 11 persoane decedate, 34 de persoane rănite grav și 38 de persoane rănite ușor. Din totalul acestora, 45% s-au petrecut în mediul rural, 29% în mediul urban și 26% dintre acestea pe Drumurile Naționale de la nivelul Județului Suceava.

De asemenea, pe drumurile publice de la nivelul județului Suceava în anul 2008 au avut loc un număr de 21 accidente grave de circulație în care au fost implicați minori, în urma cărora au rezultat 3 persoane decedate și 18 persoane rănite grav. Pentru atingerea obiectivelor campaniei, vor fi angrenați aproximativ 100 de lucrători de poliție, agenți și ofițeri din cadrul Serviciului Poliției Rutiere, lucrătorii de la posturile de poliție cu atribuții pe linie de siguranța circulației precum și lucrători din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității . 
 


Intră acum și în grupul de