Ion Lungu și Gheorghe Flutur au inaugurat iluminatul special pentru Sărbătorile de Iarnă, de Ziua Bucovinei


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, au inaugurat, miercuri seara, de Ziua Bucovinei, iluminatul special pentru Sărbătorile de Iarnă în prezența câtorva mii de suceveni.

„Astăzi am avut o zi plină de sărbătoare, am sărbătorit și mai sărbătorim o sută de ani de la Unirea Bucovinei cu Țara-Mamă România. Ce poate fi mai frumos decât forța Bucovinei văzută pe viu, cei 100 de dansatori ai Arcanului din zona de munte care arată forță, hotărâre, autentic, tradiție? Asta este Bucovina. Nu vreau decât să vă urez din suflet multă sănătate, să fiți mândri că sunteți români, că sunteți suceveni, că sunteți bucovineni. Ne bucurăm pentru aceste clipe frumoase”, a spus președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

La rândul său, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a arătat că a fost o zi deosebită și că împreună cu Consiliul Județean au fost organizate evenimente extraordinare.

„Astăzi s-a văzut adevărata față a Bucovinei. Aceasta este Bucovina și trebuie să fim mândri de ea. Pe parcursul mai multor zile am marcat aceste manifestări legate de Unirea Bucovinei cu România, cel mai mare eveniment al Bucovinei, un vis de aur care a fost împlinit”, a spus primarul Ion Lungu care a transmis la mulți ani tuturor bucovinenilor și a dat startul numărătorii inverse pentru aprinderea luminițelor de sărbători.

La evenimentul de inaugurare a iluminatului festiv de sărbători din municipiul Suceava au participat și viceprimarii Lucian Harșovschi și Marian Andronache, precum și președintele PNL Ludovic Orban, fostul ministru Vasile Blaga, dar și deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan. (M.T.)


Intră acum și în grupul de