Teatru pentru copii despre „Povestea Marii Uniri” și alte evenimente dedicate Centenarului, la Iulius Mall Suceava

1 decembrie este o zi cu o semnificație aparte pentru România, cu atât mai mult în 2018, când se sărbătorește Centenarul Marii Uniri. Pentru a marca acest moment important Iulius Mall Suceava a pregătit o serie de evenimente care pun în valoare tradițiile și simbolurile românești.

În avans de Ziua Națională a României, joi, pe 29 noiembrie 2018, de la ora 10.00, pe scena amplasată în zona food court se va desfășura un spectacol folcloric susținut de cei mai talentați copii. Evenimentul este organizat de Școala Generală nr. 3 din Suceava, în parteneriat cu alte instituții de învățământ, și le va oferi celor prezenți în mall un moment încântător de muzică și dansuri populare.

Sâmbătă, de Ziua Națională a României, Iulius Mall Suceava va sărbători alături de copii 100 de ani de la Marea Unire.

De la orele 14.00, 15.00 și 16.00, cei mici sunt așteptați la trei ediții speciale ale atelierelor de creație susținute de specialiștii Creativ & Deco. Pentru a marca însemnătatea zilei, năzdrăvanii își vor exersa talentul realizând harta României, prin tehnici artistice de lucru. Materialele necesare vor fi asigurate de Iulius Mall Suceava, iar la final, creațiile le vor fi oferite cadou de Centenar. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, iar înscrieri se pot face în ziua desfășurării atelierelor, la Centrul Info.

De la ora 16.30, copiii sunt invitați să afle „Povestea Marii Uniri”, spusă pe înțelesul lor, sub forma unei piese de teatru.

Spectacolul le va prezenta personalitățile marcante și  evenimentele care au făcut posibilă Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. Prichindeii vor cunoaște personaje precum Regele Carol, Mihail Kogălniceanu, Regele Ferdinand, Regina Maria sau Ecaterina Teodoroiu și vor afla despre dorințele, frământările și vitejia poporului român, care și-a dobândit independența și unitatea în urma Primul Război Mondial. Alături de aceștia, vor fredona cântecele acelor vremuri, de la Imnul României, până la „Zece Mai”, „Imnul Regalității”, „Treceți Batalioane” etc. Nu va lipsi nici celebra bătaie cu flori, care marchează ziua de 10 mai, Ziua Monarhiei, considerată Sărbătoare Națională până în 1947. O producție a „Teatru la Cinema”, spectacolul este interactiv și recomandat întregii familii.

De vineri până duminică, la parterul Iulius Mall Suceava se va desfășura Târgul de Antichități.

Pasionații de obiecte cu povești de demult vor fi întâmpinați de numeroși colecționari din toate colțurile țării pentru a le prezenta piese aparte. Mic mobilier, bijuterii, discuri, aparate foto vintage, tablouri, statuete, lămpi și obiecte decorative, numismatică, filatelie, argintărie și multe alte obiecte a căror frumusețe a sporit odată cu trecerea anilor vor putea fi admirate și achiziționate de iubitorii de antichități.